مطالب
طـرز تـهـیـه مـرغ بـریـان در خـانـه

طـرز تـهـیـه مـرغ بـریـان در خـانـه



  • خانی
  • ۱۳۹۹/۰۲/۱۳ ۱۳:۴۷:۲۵
  • ۸۸۷


مرغ بریان یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در سراسر جهان است و به عنوان یک غذای بین المللی شناخته می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت مکتوس همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ کامل۱ عدد متوسط
زعفران دم کرده۵ قاشق غذاخوری
کره۵۰ گرم
گوجه فرنگی۲ عدد متوسط
برگ بو۲ عدد
فلفل دلمه ای۱ عدد بزرگ
پیاز۲ عدد متوسط
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
رزماری و پاپریکابه اندازه کافی

دستور پخت مرغ بریان

مرحله اول

ابتدا محتویان داخل بدن مرغ را با دست خارجی می کنیم، به هیچ وجه داخل بدن مرغ را با کارد برش نزنید. پس از اینکه مرغ را به خوبی تمیز کردیم آن را می شوییم و کنار می گذاریم تا آب اضافی آن خارج شود و آبش به طور کامل کشیده شود.

مرحله دوم

پس از اینکه مرغ خشک شد با یک قاشق غذاخوری نمک تمام قسمت های داخلی و خارجی بدن مرغ را ماساژ می دهیم، سپس پیاز و فلفل دلمه ای را به صورت خلالی درشت کنیم و داخل یک ظرف با ادویه ها ( پاپریکا، فلفل سیاهو رزماری ) به خوبی مخلوط می کنیم.

مرحله سوم

حالا مخلوط پیاز و فلفل دلمه ای را به همراه برگ بو داخل شکم مرغ قرار می دهیم و مرغ را داخل یک کیسه فریزر زیب دار قرار می دهیم و به مدت حداقل ۸ ساعت ( تا ۲۴ ساعت ) داخل یخچال قرار می دهیم تا به طور کامل طعم دار شود.


مرحله چهارم

پس از اینکه مرغ به خوبی استراحت کرد آنرا از یخچال خارج می کنیم و مواد داخل آنرا خارج می کنیم و کنار می گذاریم. حالا با ۴ قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده ( زعفران را غلیظ دم کنید ) تمام قسمت های بدن مرغ را ماساژ می دهیم.

مرحله پنجم

حالا مجددا مرغ را داخل یک ظرف در بسته به مدت ۳۰ دیگر داخل یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان مرغ را از یخچال خارج می کنیم و مقداری از فلفل دلمه ای و پیاز خرد شده را به همراه گوجه فرنگی های خرد شده داخل شکم مرغ قرار می دهیم.

مرحله ششم

در این مرحله با یک نخ مناسب شکم مرغ را با دقت و با کوک های کم فاصله می دوزیم، در آخر بال ها و ران های مرغ را به سمت داخل بدن می دوزیم. شکل دوختن بدن مرغ مهم نیست فقط باید طوری باشد که پس از پخت مرغ باز نشود و ظاهری مجلسی داشته باشد.

مرحله هفتم

در این مرحله سیخ های جوجه گردان را به صورتی داخل بدن مرغ فرو می کنیم که هنگام چرخیدن سیخ ها مرغ تکان نخورد یا اینکه از روی سیخ ها نچرخد. حالا کره را به همراه باقیمانده زعفران روی حرارت قرار می دهیم تا کره ذوب شود.

مرحله هشتم

سپس از مخلوط کره و زعفران روی بدن مرغ می مالیم و سیخ های جوجه گردان را سر جایشان قرار می دهیم و فر را با حرارت ۲۲۰ درجه اسنتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم مرغ به مدت حدودا یک ساعت و ۳۰ دقیقه به طور کامل بریان شود.

مرحله نهم

در میانه پخت هر ۳۰ دقیقه یک بار مقداری از مخلوط زعفران و کره را روی مرغ می مالیم تا مرغ بریان لذیذتری داشته باشیم. پس از اینکه مرغ آماده شد آنرا رد یک ظرف مناسب قرار می دهیم و نخ هایش را با قیچی خارجی می کنیم.

نکات پخت مرغ بریان

کثیف شدن فر

یکی از مشکلاتی که خانم های خانه دار با درست کردن مرغ بریان دارند این است که پس از اینکه مرغ پخت داخل فر را کاملا چرب می کند و تمیز کردن آن کار راحتی نیست. برای رفع این مشکل می توانید مرغ را داخل ظرف بپزید.

برای این منظور مرغ را به همراه مواد مرینت داخل یک ظرف پیرکس قرار دهید سپس روی ظرف را با یک فویل آلومینیومی بپوشانید و در فر قرار دهید تا مرغ اماده شود. پس از اینکه مرغ به طور کامل پخت روی آنرا با روشن کردن گریل طلایی کنید.


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.