مطالب
مصرف ماکروقارچ‌ها چه نقشی بر سلامت افراد دارد؟

مصرف ماکروقارچ‌ها چه نقشی بر سلامت افراد دارد؟



  • خانی
  • ۱۳۹۹/۰۶/۱۵ ۱۰:۰۶:۲۰
  • ۴۶۱


به تازگی گرایش استفاده از قارچ‌ها در مکمل‌های مغذی و اجزای فراسودمند غذایی مورد توجه قرار گرفته است؛ ماکرو قارچ‌ها علاوه بر این که غذای مفید سنتی بشمار می‌روند منبع غنی از طعم‌ها و رنگ‌ها محسوب می‌شوند.


در دهه‌های اخیر، ساختار و نحوه زیست جوامع انسانی بیش از هر دوره دیگر از تاریخ حیات، دستخوش تغییر و پیچیدگی شده و سرعت این تغییرات روز به روز در حال افزایش است. فن آوری و شناخت هر چه بیشتر طبیعت، مهمترین عامل این تغییرات شگرف بوده است. این تغییرات آثار زیادی را در روش زندگی انسان‌ها و از جمله غذای مصرفی آن‌ها ایجاد کرده است. در کنار همه ویژگی‌های مثبت، تغییراتی از این دست عوارض منفی نیز داشته است که از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از مواد غذایی چرب و فوری اشاره کرد. مصرف این غذاها سبب بروز بسیاری از بیماری‌ها مانند سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی، سکته، تصلب شریان، التهاب، اضافه وزن و غیره شده است.

استفاده از مواد غذایی تازه به ویژه سبزیجات و میوه‌ها می‌توانند در کاهش تولید رادیکال آزاد نقش شایانی داشته باشند، یکی از مواد گیاهی بسیار مؤثر در این زمینه ماکروقارچ‌ها (قارچ‌های بزرگ‌) هستند. در مورد تأثیر ماکرو قارچ‌ها بر سلامت افراد و مهمترین کاربرد آن‌ها با پریسا فرزانه، دکترای صنایع غذایی گفت و گویی داشتیم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید:

ماکرو قارچ‌ها چه نقشی در کاهش تولید رادیکال‌های آزاد بدن دارند؟
استفاده از مواد غذایی تازه به ویژه سبزیجات و میوه‌ها می‌توانند در کاهش تولید رادیکال‌های آزاد نقش زیادی داشته باشد. یکی از مواد گیاهی بسیار مؤثر در این زمینه ماکروقارچ ها هستند که منابع بالقوه ترکیبات زیست فعال (bioactive compound) محسوب می‌شود و از زمان باستان برای اهداف درمانی و نیروبخشی استفاده شده است. به تازگی گرایش استفاده از قارچ‌ها در مکمل‌های مغذی و اجزای فراسودمند غذایی مورد توجه قرار گرفته است.

این قارچ‌ها علاوه بر اینکه یک غذای مفید سنتی به شمار می‌رود منبع بسیار غنی از طعم‌ها، رنگ‌ها و مواد خام برای بهره گیری در غذاهای فراسودمند، مکمل‌های غذایی و اجزای دارویی است. ماکروقارچ ها به سه دسته ماکروقارچ های خوراکی، سمی و دارویی تقسیم می‌شود؛ البته تفکیک ماکرو قارچ‌های دارویی و خوراکی به راحتی صورت نمی‌گیرد، زیرا بسیاری از نژادهای تجاری ماکروقارچ های خوراکی در درمان و جلوگیری از بیماری‌های انسانی مفید بوده و بعضی از ماکرو قارچ‌های دارویی نیز مصرف خوراکی دارند.‌

مهمترین کاربرد ماکروقارچ ها چیست؟
مهمترین کاربرد ماکروقارچ های دارویی و دیگر قارچ‌ها، فعالیت‌های ضد تومور، اکسیداسیون، کاهش کلسترول، کنترل بدن در برابر ویروس‌ها و باکتری‌ها، محافظت در برابر پارازیت، کاهش مسمومیت و کنترل دیابت است. همچنین از دیگر ویژگی‌های آن‌ها می‌توان به مهار رادیکال‌های آزاد، محافظت از کبد، تنظیم سیستم ایمنی و قلب و عروق اشاره کرد؛ ماکروقارچ ها می‌توانند در درمان آلزایمر، استرس، بی‌خوابی، آسم و آلرژی نیز مفید باشند.

ارزش تغذیه‌ای ماکروقارچ های آگاریکوس چیست؟

نژادهای آگاریکوس بیشترین ماکروقارچ های خوراکی کشت شده در جهان هستند. این ماکروقارچ ها به عنوان داروهای سنتی در درمان انواع عفونت‌های باکتریایی، بیماری‌های معده و روده و فشار خون به کار می‌روند. بیشترین ماکروقارچ کشت شده در دنیا "آگاریکوس بیسپوروس" یا ماکروقارچ دکمه‌ای سفید است که ارزش تغذیه‌ای بسیار بالایی دارد. ترکیبات زیست فعال این ماکروقارچ دارای خاصیب آنتی اکسیدانی، ضد قند خون، ضد کلسترول، ضد میکروب، و ضد فشار خون است. تحقیقات زیادی در زمینه ویژگی‌های ضد میکروبی و ضد قارچی ماکروقارچ های مختلف صورت گرفته و آگاریکوس بیسپوروس به عنوان یک ممانعت کننده قوی در برابر بعضی باکتری‌ها (به ویژه باکتری‌های گرم مثبت) معرفی شده است.

ویژگی‌های درمانی ترافل‌ها چیست؟

ترافل‌ها در زمره قدیمی‌ترین مواد غذایی با ارزش تغذیه‌ای قابل مقایسه با ماهی و گوشت قرار دارد؛ ترافل ها یا قارچ‌های زیر زمینی با ریشه گیاهان میزبان همزیست هستند که از این طریق رشد گیاهان را افزایش می‌دهند. ترافل رسیده دارای بافت سفت، متراکم و چوبی است و بیشتر از ۱۶۰ نوع آن در سراسر دنیا وجود دارد.
عصاره ترافل در کشورهای مدیترانه‌ای به عنوان ماده مغذی و نیرو بخش در دوره نقاهت استفاده می‌شود. عصاره آبی ترافل جوشیده شده توسط بادیه نشین‌ها به عنوان یک داروی شفا بخش برای درمان اکثر بیماری‌های چشمی مانند تراخم توصیه می‌شود. همچنین این ماکروقارچ‌ها سبب افزایش مقاومت بسیاری از میکروارگانیسم‌ها شده و محلول‌های ضد باکتریایی جدیدی از ترافل های بیابانی طبیعی برای درمان عفونت‌های چشمی تولید می‌شود.‌

ترافل ها منابع نامحدودی از ترکیباتی با ویژگی‌های ضد التهاب، تقویت کننده سیستم ایمنی، ضد موتاسیون، ضد سرطان، محافظت کننده کبد، ضد ویروس، آنتی اکسیدان و ضد میکروب هستند. ترافل های صحرایی به عنوان یک غذای دارویی در چین، یونان و مصر مورد استفاده قرار گرفته و در بین النهرین، معجزه طبیعت نامیده شده است، به طوری‌که ترافل های صحرایی توسط اعراب به عنوان داروی سنتی با قدمت بیش از دو هزار سال، بدون اثرات مضر و سمی استفاده شده است. ایران یکی از زیستگاه‌های طبیعی ترافل صحرایی است؛ این ماکروقارچ ها بعد از فصول بارانی در ماه‌های اسفند تا فروردین در بعضی نقاط کشور ظاهر می‌شوند.


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

طرز تهیه دنر کباب خوشمزه
طرز تهیه دنر کباب خوشمزه

۱۴۰۳/۰۸/۲۱ ۱۰:۴۹:۵۹

طرز تهیه ژله چند لایه با میوه
طرز تهیه ژله چند لایه با میوه

۱۴۰۳/۰۸/۱۴ ۱۵:۵۶:۱۷

طرز تهیه کیک ارده
طرز تهیه کیک ارده

۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ۱۲:۴۶:۱۳

طرز تهیه سوپ پیازچه
طرز تهیه سوپ پیازچه

۱۴۰۳/۰۸/۰۵ ۱۳:۲۳:۱۶

طرز تهیه لخ لخ بوشهری
طرز تهیه لخ لخ بوشهری

۱۴۰۳/۰۷/۲۹ ۱۰:۲۶:۱۷

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.