مطالب
معرفی قسمت های مختلف گوشت گوسفندی و خواص انها

معرفی قسمت های مختلف گوشت گوسفندی و خواص انها



  • خانی
  • ۱۳۹۹/۰۹/۱۷ ۱۱:۴۳:۰۷
  • ۱۹۴۲۸


قسمت های مختلف گوشت گوسفندی و کاربرد آنها در غذاهای گوناگون


خواص گوشت گوسفند:

گوشت گوسفند دارای مقادیر بسیار زیادی آهن است که آهن موجود در گردن گوسفند به راحتی جذب بدن شده و به سادگی هضم می شود.
خوردن مقداری گوشت گردن ۲۰ درصد از آهن مورد نیاز یک مرد و ۱۲درصد آهن مورد نیاز یک زن در طول روز را تامین می کند.
مصرف این گوشت برای رشد و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
این گوشت علاوه برا خواص فوق منبع غنی از موادی چون مس ، منگنز و سلنیم است و مصرف یک وعده گوشت گردن می تواند تمامی نیاز روزانه فرد به ویتامین ب را تامین کند.

بد نیست بدانید گوشتی که قرمز کمرنگ و استخوان اطراف آن متمایل به صورتی و چربی آن سفید باشد، گوشت حیوان جوان و نرم و آبدار است.
گوشت قرمز پر رنگ با چربی به رنگ زرد مایل به خاکستری متعلق به حیوان پیر است.
گوشت گوسفند از قسمت های گوناگونی تشکیل می شود.
هر قسمت از عضلات دام که فعالیت بیشتری دارد، سفت تر بوده و چربی کمتری دارد.
در مقابل قسمتهایی که کمتر به حرکت افتاده باشد، نرم تر است.

 
  • شقه گوسفندی:
    گوسفند ذبح شده و پاک شده و پوست گرفته شده بدون متعلقات گوسفند (شامل کله پاچه و سیرابی و دل و جگر و روده و ...) را شقه گوسفندی گویند. در صورتی که گوسفند را از وسط نصف کنند به صورتی که شامل یک دست و یک پا گوسفند باشد به آن نیم شقه گوسفندی میگویند.
    وزن متوسط یک شقه گوسفندی بین 8 الی 13 کیلو

    * ران :
    پای گوسفندی را گویند، که کمترین چربی گوسفندی را دارد و خوش خوراک ترین بخش گوسفند محصوب میشود که قیمت بیشتری نیز دارد.
    وزن متوسط هر ران گوسفندی بین 3 الی 5 کیلو

    * سردست گوسفندی:
    کف دست گوسفندی و یا سردست گوسفندی به دست گوسفند گفته میشود که نسبت به ران گوسفندی استخوان بیشتری دارد ، همچنین چربی آن نسبت به بقیه قسمت های گوسفندی کمتر و تقریبا مشابه ران گوسفندی است.
    وزن متوسط سر دست گوسفندی 2 الی 4 کیلو است.

    *گردن گوسفندی:
    گردن گوسفندی بافتی نرم دارد. دارای استخوان بیشتری نسبت به سایر قسمت های گوشت گوسفند دارد. با توجه به لذیذ بودن طعم آن طرفداران خود را دارد.
    وزن متوسط هر گردن گوسفندی حدودا 800 گرم الی 1600 گرم است.

    * راسته گوسفندی
    راسته به گوشت کنار ستون فقرات گوسفند می گویند. این بخش از گوشت گوسفندی چربی کمی دارد. راسته هنگام فروش به دو نوع راسته با استخوان دنده و بی استخوان تقسیم میشود. این قسمت مورد استفاده برای شیشلیک می باشد.
    وزن راسته گوسفندی حدود 3 کیلو است.

    * قلوه گاه گوسفندی:
    قلوه گاه گوسفندی به بخش زیر شکم گوسفند گویند. بافتی سفت دارد و پر چرب است مناب برای چرخ کرده و کباب کوبیده می باشد.
    در هنگام خرید از 2 الی 4 کیلو میتواند وزن داشته باشد.

خواص گوشت گوسفند

تقویت سیستم ایمنی بدن

به دلیل سلنیوم موجود در گوشت گوسفند که حاوی آنتی اکسیدان های فراوان می باشد می توانید برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود از آن بهره بگیرید. افزایش سیستم ایمنی بدن به مقابله بهتر با بیماری ها و باکتری ها کمک می کند.

 
 

افزایش سوخت و ساز بدن

اگر شما گوشت گوسفند را به صورت منظم میل کنید به کاهش وزن دست پیدا می کنید. گوشت قرمز دارای پروتئین زیاد و چربی کم می باشد. به همین به کنترل وزن کمک می کند. مصرف گوشت گوسفند باعث می شود تا سوخت و ساز بدن شما زیاد شده و کالری بسوزانید.

 
 

افزایش انرژی بدن

گوشت گوسفند یک منبع عالی از انرژی می باشد. مصرف گوشت گوسفند به شما انرژی بسیار می رساند چرا که صد گرم از این گوشت دارای ۲۰۶ کیلوکالری انرژی می باشد که انرژی مورد نظر روزانه را تامین می کند. اگر فعالیت های سنگین و فکری زیادی انجام می دهید می توانید برای تقویت بدن خود گوشت گوسفند میل کنید.

 
 

سلامت و تقویت استخوان ها

گوشت گوسفند برای استخوان ها و دندان ها بسیار مفید می باشد چرا که دارای ترکیباتی از کلسیم است که باعث می شود رشد استخوان ها در کودک به درستی انجام شود. گوشت گوسفند دارای ۲۷۲ میلی گرم فسفر است.

 
 

خواص ضد سرطانی

گوشت گوسفند غنی از آهن ، ویتامین ب ، کولین و سلنیوم می باشد. کولین و سلنیوم موجود در این گوشت باعث می شود تا از حملات سلول های سرطانی در بدن پیشگیری کند. گوشت گوسفند دارای لینولئیک اسید می باشد که باعث می شود با تومورهای بدخیم مبارزه کند.

 
 

منبع غنی پروتئین

گوشت گوسفند به دلیل داشتن پروتئین بالا باعث می شود تا یک انتخاب پروتئینی عالی برای بدن باشد. صد گرم گوشت گوسفند دارای ۱۷ گرم پروتئین می باشد که بسیار عالی است. پروتئین برای عضله سازی مفید بوده و همچنین پروتئین باعث گوارش بهتر و تقویت بنیه بدن می شود.

 
 

منبع غنی انرژی

همانطور که گفته شده گوشت گوسفند دارای پروتئین و کالری زیادی می باشد که باعث می شود تا انرژی انسان در طول روز تامین شود. همچنین پروتئین زیاد این گوشت باعث می شود که کنترل وزن بهتری داشته باشید.

 
 

جلوگیری از ابتلا به کم خونی

کم خونی به دلیل کمبود گلبول های قرمز ایجاد می شود ، گوشت قرمز باعث افزایش گلبول های قرمز خون می شود که این امر باعث می شود تا اکسیژن مناسب به سلول های بدن رسیده و از کم خونی پیشگیری شود.

 
 

پیشگیری از سکته و فشار خون

ثابت شده است که گوشت گوسفند برای جلوگیری از سکته ناگهانی بسیار مفید می باشد ، خیلی از افراد این مورد را نمی دانند و به آن توجه نمی کنند. این گوشت به دلیل داشتن پتاسیم بالا و سدیم کم باعث می شود تا فشار خون نیز کم شود.

 
 

پیشگیری از شکننده شدن استخوان ها

گوشت گوسفند دارای کلسیم بالایی می باشد که برای بدن مفید است. کلسیم موجود در گوشت گوسفند باعث می شود تا فرآیند حفظ استخوان ها و تقویت آنها به درستی انجام شود. همچنین کلسیم موجود در این گوشت باعث می شود تا از شکستگی استخوان پیشگیری شود.

 
 

پیشگیری از ابتلا به اوتیسم

گوشت گوسفند به دلیل داشتن امگا سه و ویتامین ب دوازده باعث می شود تا از ابتلای کودکان به بیماری اوتیسم جلوگیری شود. گوشت گوسفند مستقیما بر روی سیستم عصب مرکزی کودکان تاثیر گذاشته و برای آرام کردن مغز و استرس بسیار موثر است.

 
 

افزایش گلبول های قرمز

علاوه برای موارد گفته شده گوشت قرمز دارای ویتامین ب دوازده می باشد که باعث می شود تا گلبول های قرمز خون به اندازه کافی در بدن ایجاد شود و همچنین از کم خونی پیشگیری می کند.

 
 

سلامت و انسجام پوست

گوشت گوسفند دارای فواید زیادی برای سلامت بدن می باشد. این گوشت دارای ویتامین های گروه ب ، کولین و سلنیوم است که باعث می شود تا سلامت پوست شما حفظ شود. گوشت قرمز می تواند باعث حفظ انسجام پوست شما شود.

 
 

سلامت چشم سیستم عصبی

گوشت گوسفند دارای ویتامین ب دو می باشد. در این گوشت ریبوفلاوین به مقدار زیاد یافت می شود که برای حفظ سلامت دستگاه سیستم عصبی و سلامت چشم بسیار مفید است.

کسانی که می خواهند از سلول های بینایی خود محافظت کنند می توانند از این گوشت بهره بگیرند. ریبوفلاوین موجود در این گوشت باعث حفظ سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از وقوع زخم های دهانی و لب های ترک خورده می شود.

 
 

تقویت مغز

گوشت بره دارای فسفر زیادی می باشد، می دانیم که فسفر برای فعالیت های مغزی بسیار مفید است ، همچنین فسفر موجود در این گوشت باعث می شود تا از پوکی استخوان در بدن جلوگیری شود.

 
 

کمر شدن درد قاعدگی

دردهای زیادی دوران قاعدگی باعث می شود که به دنبال رفع راه حل برای کاهش درد باشیم. گوشت قرمز به کاهش این درد کمک می کند. چرا که دارای آهن زیادی می باشد و باعث کنترل درد بدن می شود.

 
 

کاهش ابتلا به بیماری های پوستی

سلنیوم موجود در گوشت گوسفند دارای آنتی اکسیدان های مختلف می باشد که باعث کاهش خطر رادیکال های آزاد بدن می شود. همچنین سلنیوم باعث می شود تا بیماری های پوستی کاهش پیدا کند.

 
 

خواص گوشت گوسفند در بارداری

یکی از فواید گوشت گوسفند که در بالا اشاره شد پیشگیری از کم خونی می باشد ، آهن بالا در بدن باعث می شود تا از نقص مادرزادی پیشگیری شود. آهن موجود در بدن مادر به جنین منتقل می شود. همین امر باعث می شود تا رشد جنین به درستی صورت پذیرد.

 
 

تقویت بنیه بدن

خیلی از افراد معتقدند که گوشت قرمز ویتامین ندارد اما باید بگوییم که گوشت قرمز دارای ویتامین ب یک است. گوشت قرمز باعث می شود تا انرژی لازم در طول روز فراهم شود و باعث تقویت بنیه بدن می شود.

مضرات گوشت گوسفند

مصرف بیش از حد ممنوع

در صورتی که گوشت گوسفند به صورت متعادل در رژیم غذایی شما قرار بگیرد هیچ گونه ضرری ندارد ولی در صورتی که مصرف آن بیش از حد باشد می تواند باعث مشکلات و بیماری هایی مثل افزایش کلسترول ، فشار خون ، نقرس و … شود.


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.