مطالب
قیمت مرغ و صف های طولانی

قیمت مرغ و صف های طولانی



  • خانی
  • ۱۴۰۰/۰۱/۱۷ ۰۹:۴۶:۵۱
  • ۲۹۴


با وجود وعده مسئولان برای افزایش عرضه مرغ، همچنان شاهد صف های طولانی دریافت مرغ دولتی هستیم که در برخی موارد این کالا با نرخ بالاتر هم عرضه می شود.


چندماهی است که بازار مرغ تحت تاثیر عوامل مختلف دچار التهاب شده است به طوریکه خانوارها برای خرید مرغ با نرخ مصوب ناگزیرند ساعت ها در صف های طولانی در شرایط فعلی کرونا بایستند چرا که اختلاف قیمت مصوب با بازار آزاد گاها به ۲ برابر هم می رسد.

طی روزهای اخیر برخی مغازه داران که اقدام به عرضه مرغ دولتی می کنند، چراغ خاموش قیمت مصوب را افزایش داده اند که هر یک از مسئولان و فروشندگان دلایل خاص خود را برای این گرانی ها مطرح می کنند، اما به رغم این افزایش قیمت ، همچنان صف های دریافت مرغ طولانی است یا در برخی مغازه ها و فروشگاه ها در بعضی از ساعات روز مرغی وجود ندارد.

گرچه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی بارها اعلام کرده اند که با وجود جوجه ریزی مناسب، کمبودی در عرضه وجود ندارد و مشکلات سیستم توزیع منجر به التهابات و انحراف در عرضه شده است، اما این سوال مطرح است که علت کمبود مرغ در برخی فروشگاه ها یا عرضه با تناژ مشخص به مغازه داران دارای جواز کسب چیست؟ اگر تولید مرغ با گذشته تفاوتی نداشته است به چه علت شاهد آشفتگی بازار و عرضه با نرخ های غیرمنطقی هستیم؟ هر چند در این میان بسیاری از تشکل ها و مرغداران اذعان می‌کنند تا زمانیکه قیمت مصوب مرغ متناسب با هزینه های تولید اعلام نشود، نمی توان انتظار برچیده شدن صف ها و رسیدن بازار به آرامش را داشت.

در ایام‌پایانی سال مسئولان ستاد تنظیم بازار برای تعادل قیمت مرغ تصمیماتی مبنی بر واردات مرغ گرفتند که این امر با واکنش تولیدکنندگان و دست اندرکاران بخش کشاورزی روبرو شد چرا که به رغم پتانسیل صادرات، تصمیم واردات، ضربه مهلکی به تولید وارد می کند و در سالی که مزین به تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها است انتظار می رود تصمیمات منطقی تری از سوی ۲ وزارتخانه جهاد کشاورزی و صمت گرفته شود تا بازار به آرامش قبل بازگردد.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین‌ جزئیات تغییر قیمت مصوب و صف های طولانی دریافت مرغ با خبر شویم:

تغییر رسمی در قیمت مرغ نداشتیم

عظیم‌حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه تغییر رسمی در قیمت مصوب مرغ نداشتیم، اظهار کرد: با وجود افزایش هزینه های تولید، برخی استانداران بنابر اختیارات قانونی به منظور تداوم تولید ممکن است مجوزهای کوتاه مدتی برای افزایش قیمت در نظر بگیرند تا تولیدکنندگان بتوانند به امر تولید ادامه دهند.

وی افزود: ۴ ماهی است که قیمت نهاده های دامی از جمله ذرت و کنجاله در کنار سایر مولفه های تولید همچون دارو، واکسن، ریزمغذی در بازار افزایش داشته است که با این وجود قیمت مصوب ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان مرغ زنده جوابگو نیست.

حجت ادامه داد: بنابر آمار در اسفند بالای ۱۲۵ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است، اما علت تفاوت قیمت در بازار ناشی از برخی عوامل تاثیر گذار در هزینه تمام شده تولید است چرا که نرخ ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومانی مرغ زنده و ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی مرغ گرم برای تولیدکننده نه تنها سود ندارد، بلکه زیان هم می کند و اصرار مسئولان بر نرخ مصوب فعلی تنها با پرداخت برخی مجوزهای تشویقی امکان پذیر است، در غیراین صورت این نرخ حتی برای واحدهای بزرگ که صفر تا ۱۰۰ تولید هم در اختیار دارند، توجیه اقتصادی ندارد.

این مقام مسئول با تاکید بر رفع مانع زدایی تولید بیان کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری، پشتیبانی و مانع زدایی از تولید باید انجام شود و هر چه سریع تر نماینده تولیدکنندگان و اعضای ستاد تنظیم بازار باید جلسه ای تشکیل دهند.

عضو هئیت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در واکنش به واردات مرغ گفت: در شرایطی که پتانسیل صادرات مرغ وجود دارد، با برخی سخت گیری ها و عدم تصمیم گیری های به موقع ، کشور صادرکننده مرغ را به واردکننده نباید تبدیل کنیم.

این مقام مسئول با بیان اینکه قیمت ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومانی مرغ توجیه اقتصادی ندارد،افزود: بنابر آنالیز هزینه تمام شده قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده ۱۸ هزار تومان و مرغ گرم ۲۵ هزار تومان است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: در شرایط فعلی که تولید مرغ در حال انجام است و کمبودی در عرضه وجود ندارد، صف های طولانی خرید مرغ بیانگر مشکلات توزیع و عدم اعلام نرخ منطقی و اقتصادی کالاست.

وی در واکنش به عرضه مرغ با نرخ ۳۷ هزار تومان و حتی ۴۰ هزار تومان در بازار بیان کرد: عرضه با نرخ های های بالا سودش بدست تولیدکننده نمی رسد و عرضه با نرخ های غیرمنطقی واسطه گری در بازار را نشان می دهد که برخی افراد برای عرضه مرغ با نرخ های گزاف و کسب سودهای غیرمنطقی اقدام به قطعه بندی و فروش با نرخ های دلخواه در بازار می کنند.

قیمت مرغ افزایش یافت

محمدعلی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه قیمت مصوب مرغ تغییری نداشته است، اظهار کرد: هم اکنون قیمت مصوب هر کیلو مرغ زنده ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان است.

وی با اشاره به اینکه علت عرضه مرغ بالاتر از نرخ مصوب توسط برخی مغازه داران‌مشخص نیست، افزود: کارگروه تنظیم بازار تاکنون تصمیمی برای افزایش قیمت مرغ نداشته است.

کمالی سروستانی ادامه داد: با وجود مشکلات متعدد، مرغداران جوحه ریزی را انجام می دهند، اما تا قیمت اصلاح نشود، بازار به ثبات نمی رسد و متاسفانه این صف ها، مصرف را تحریک می کند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه قیمت مرغ همچنان چند نرخی است، بیان کرد: با توجه به چندنرخی بودن قیمت مرغ در بازار، اعلام نرخ منطقی تنها راهکار ثبات بازار و برچیده شدن صف هاست.

وی افزود: زمانیکه قیمت مصوب غیرواقعی است، مرغ به هر طریقی سر از بازار آزاد در می آورد، درحالیکه با اصلاح قیمت و افزایش تولید نسبت به تقاضا، بازار به تعادل می رسد.

مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده را ۱۶ هزار و ۵۰۰ تا ۱۷ هزار تومان و مرغ گرم را ۲۳ هزار تا ۲۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: عرضه مرغ با نرخ های ۳۰ هزار، ۳۵ هزار و ۳۸ هزار تومان به هیچ عنوان منطقی نیست.

کمالی سروستانی درباره آخرین وضعیت تامین و تخصیص نهاده دامی بیان ‌کرد: سامانه بازارگاه سهمیه مرغداران را به موقع اعلام کرده، حتی هفته گذشته یک نوبت نهاده ذرت و کنجاله از طریق پشتیبانی امور دام اعلام کرد که امیدواریم بازار هر چه سریع تر به ثبات برسد.

عرضه مرغ زنده یک هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب/ مرغداران چشم انتظار اصلاح قیمت مصوب

حبیب اسداله نژاد نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اظهار کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید داخل طی چند سال اخیر و شعار امسال مبنی بر حمایت از تولید، پشتیبانی و مانع زدایی، اما رویکرد دولت حمایت از تولید نیست که این موضوع اجحاف در حق تولیدکننده است.

وی افزود: علی رغم افزایش شدید مولفه های تولید، تغییری در قیمت مصوب ایجاد نشده که این موضوع منجر به نارضایتی تولیدکنندگان شده است.

اسداله نژاد ادامه داد: با وجود افزایش قیمت جوجه، حمل و نقل و حقوق و دستمزد از کارگروه تنظیم بازار انتظار داریم که بر مبنای قولی که دادند، قیمت مصوب را اصلاح کنند.

نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی اصلاح قیمت مصوب و کاهش دخالت دولت در بازار را راهکار اصلی به حداقل رساندن التهابات قیمت در بازار اعلام کرد و گفت: سیاست دستوری دولت منجر به التهابات و برهم ریختگی بازار شده است.

وی در واکنش به عرضه مرغ با نرخ های فعلی در بازار بیان کرد: اگر بنابر آمار جوجه ریزی ۱۲۰ تا ۱۳۰ میلیون قطعه محقق شده باشد، قیمت مرغ نباید نرخ های فعلی بازار باشد که به هیچ عنوان منطقی نیست.

اسداله نژاد با بیان اینکه مرغدار حداکثر هزار تومان مرغ تولیدی را بالاتر از نرخ مصوب به کشتارگاه عرضه می کند، گفت: با وجود آنکه کنترل و نظارتی بعد از کشتار در بازار نیست، فشارها توسط دولت بر مرغداران وارد می شود، درحالیکه به اعتقاد ما نرخ های فعلی بازار غیر منطقی است.

این‌مقام مسئول درباره اینکه عرضه مرغ مصوب با نرخ ۲۱ تا ۲۲ هزار تومان سودجویی است، بیان کرد: بنابر آخرین آنالیز قیمت تمام شده هر کیلو مرغ زنده ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان است که اگر مرغدار یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ تومان بالاتر از نرخ مصوب عرصه کند، سودجویی نکرده بلکه ایراد از تنظیم بازار بوده که قیمت مصلحتی را بصورت دستوری ابلاغ کرده است.

اسداله نژاد در پایان با تاکید بر اصلاح قیمت مصوب مرغ بر مبنای هزینه تمام شده تولید گفت: عرضه مرغ با نرخ های ۳۰ تا ۳۷ هزار تومان در بازار به هیچ عنوان منطقی نیست، از این رو ستاد تنظیم بازار هرچه سریع تر باید قیمت ها را اصلاح کند چرا که قیمت منطقی هر کیلو مرغ زنده ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ گرم ۲۳ هزار تومان است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین

 


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.