مطالب
تخم مرغ های آبی!

تخم مرغ های آبی!



  • خانی
  • ۱۴۰۰/۰۱/۲۹ ۱۴:۲۶:۰۰
  • ۵۶۲۷


آراکانا که از آن به بیدم آمریکای جنوبی هم نام می‌برند، نژادی از مرغ که زادگاه آن کشور شیلی در آمریکای جنوبی است.


آراکانا  Araucana

آراکانا که از آن به بیدم آمریکای جنوبی هم نام می‌برند، نژادی از مرغ که زادگاه آن کشور شیلی در آمریکای جنوبی است.

غالباً این نژاد را با آمرکانا و مرغ های تخم گذار عید پاک اشتباه می‌گیرند، اما آراکانا خصوصیاتی دارد که براحتی باعث تشخیص آن می‌شود.

آنهازائده‌های از پر در کنار گوشهای خود دارند و فاقد دم و پشت می‌باشند. نیاکان آراکانای امروزی احتمالاً توسط سرخ‌پوستان آراکانا از کشور شیلی پرورش داده شده بودند.

آراکانایی را که امروز به این نام می‌شناسیم، محصول تلفیق دو نژاد است:

کولونکا (نژادی که تخم آبی رنگ می‌گذارد، بیدم است و صورت آن نیز ریش ندارد) و کوئترو (که تخمهای صورتی مایل به قهوه‌ای می‌گذارد و دارای ریش است).

اما نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که اکثر مرغهای اهلی در آمریکای جنوبی دارای ریش و پرهای صورت هستند(عده‌ای علت این امر را محافظت از بادهای سرد و منجمد کننده قطب جنوب می‌دانند که سواحل آمریکای جنوبی را در می‌نوردد).

تخمهای آراکانا برخلاف شایعات عامیانه هیچ برتری از نظر مواد مغذی نسبت به تخمهای دیگر ندارد اما آراکانا را می‌توان از نظر تولید تخمهای متوسط یک نژاد قابل اطمینان به شمار آورد.

آراکانا، بویژه اگر دستی بزرگ شود، پرنده‌ای بسیار آرام، صبور و خوشرفتار است.  

مرغ آراکانا یکی از مرغ های زینتی است که در کشور ایران از سال 85 شروع به پرورش و نگهداری به شکل صنعتی  شد.

منشا پولنزیایی:

در مورد این مسئله که آیا آراکانا از پرندگانی که توسط اروپاییان پس از کریستف کلمب به آمریکای جنوبی آورده شدند، بوجود آمد یا از از پرندگانی که از طریق اقیانوس آرام و از جایی نزدیک به زادگاه اصلی طیور یعنی آسیای جنوب شرقی(انطور که پنداشته می‌شود)، بحث‌های فراوانی بوده‌است.

اگر سابقه آراکانا به قبل از حضور اروپاییان در آمریکای جنوبی برسد، این امر بیانگر وجود ارتباط بین آسیا و آمریکای جنوبی از طریق اقیانوس آرام و قبل از دوران کلمب است.

در سال ۲۰۰۷، تیمی از دانشمندان بین‌المللی نتایج تحقیقات خود بر روی استخوانهای مرغی که در شبه جزیره آراکو در در جنوب شیلی یافته بودند، را منتشر کردند که در نشریه آکادمی ملی علوم ایالات متحده به چاپ رسید.

طبق این گزارش‌ها قدمت این استخوانها به زمانی بین ۱۳۰۴ تا ۱۴۲۴ پس از میلاد می‌رسد و آزمایش دی ان ای نشان دهنده ارتباط بین بقایای ماقبل تاریخی مرغ از پولینزی است.

این یافته‌ها، این نظریه را که دریانوردان پولینزی پیش از کریستف کلمب به دنیای جدید رسیدند را تقویت می‌کند.

استاندارد امروزی برای آراکانا در جهان (بغیر از آمریکای شمالی)، تصویر گر پرنده‌ای است با سایز متوسط تا بزرگ و دم دار که تخم‌های آبی و سبز می‌گذارد.

خصوصیات ظاهری آن شامل داشتن تافت، ریش، تاج بسیار کوتاه، کاکلی کوچک و عدم وجود هر گونه زیرحلقوم می‌باشند.

استاندارد حال حاضر آمریکای شمالی خواهان پرنده‌ای بیدم (همانطور که قبلاً ذکر شد بدلیل فقدان مهره آخر)، دارای تافت و همچنین تخم آبی است.

در ایالات متحده و کانادا، داشتن ریش و دم در این نژاد بعنوان خصایصی نامطلوب تلقی می‌شوند.

نام علمی آراکانا:

گالوس گالوس (Gallus gallus). کاستلو معتقد است که پرندگان به یک گونه جدید تعلق دارند و مشاهدات خود را در کنگره جهانی مرغداری در لاهه در سال 1921 گزارش داد نام سیستماتیک Gallus inauris برای آنها پیشنهاد شد و در کنگره جهانی مرغداری در بارسلونا  این اسم در سال 1924 پذیرفته شد. بعدا مشخص شد که آراکانا متعلق به گونه های مشابه جوجه های دیگر Gallus gallus domesticus هستند.

رژیم غذایی: غذاهای مخصوص ماکیان و دانه ها و سبزیجات

طول عمر: 2-3 سال

وزن: حدود 2-3 کیلو

رنگ تخم ها: آبی، سبز و گاهی صورتی متمایل به قهوه ای


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.