مطالب
در صورتی که به کرونا مبتلا شدیم، چه بخوریم؟

در صورتی که به کرونا مبتلا شدیم، چه بخوریم؟



  • خانی
  • ۱۴۰۰/۰۵/۲۳ ۱۲:۰۳:۲۲
  • ۳۳۱


با همراه باشید تا به ۷ سوال پرتکرار در این خصوص پاسخ دهیم:
۱) چرا تغذیه مناسب در دوران کرونا اهمیت دارد؟
۲) در دوران ابتلا به کرونا، چه ویتامین‌هایی در تقویت سیستم ایمنی بدن، موثر هستند؟
۳) چه میوه‌ها و سبزیجاتی بخوریم؟
۴) چه میوه‌ها و سبزیجاتی بخوریم؟
۵) مصرف پروتئین برای بهبود کرونا، چقدر اهمیت داره؟
۶) مصرف پروتئین برای بهبود کرونا، چقدر اهمیت داره؟
۷) اگر کرونا گرفتیم از خوردن چه چیزهایی پرهیز کنیم؟


۱) چرا تغذیه مناسب در دوران کرونا اهمیت دارد؟
۲) در دوران ابتلا به کرونا، چه ویتامین‌هایی در تقویت سیستم ایمنی بدن، موثر هستند؟
۳) چه میوه‌ها و سبزیجاتی بخوریم؟
۴) چه میوه‌ها و سبزیجاتی بخوریم؟
۵) مصرف پروتئین برای بهبود کرونا، چقدر اهمیت داره؟
۶) مصرف پروتئین برای بهبود کرونا، چقدر اهمیت داره؟
۷) اگر کرونا گرفتیم از خوردن چه چیزهایی پرهیز کنیم؟

ویروس کرونا بیش از یک سال است که در بین ما حضور دارد و تاکنون افراد بسیاری را در ساسر جهان به کام مرگ کشانده است. با توجه به تحقیقاتی که در ابتدای ظهور این ویروس انجام شد، تنها راه تشخیص حضور ویروس کرونا در بدن، انجام آزمایش است. با توجه به ریسک بالای خروج از منزل برای بسیاری از افراد و حضور در محیط شلوغ آزمایشگاه، منطقی، ایمن و راحت‌ترین راه برای انجام آزمایش کرونا، استفاده از خدمات تست کرونا در منزل می‌باشد.
یکی از مشکلاتی که بیماران مبتلا به کرونا با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند،‌ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن آن‌ها است. داشتن تغذیه مناسب باعث می‌شود که سیستم ایمنی افراد مبتلا به کرونا تقویت شده و روند بهبود آن‌ها سریع‌تر شود. از طرفی، عواملی نظیر استرس، افسردگی ناشی از در خانه ماندن ، نداشتن خواب منظم، عادات غذایی مبتلایان به کرونا را تغییر داده و باعث شده که این افراد به خوردن تنقلات مضر رو بیاورند که بسیار برای سلامتی‌شان مضر است. اما چه راهکارهایی برای بهتر شدن رژیم غذایی افراد مبتلا به کرونا وجود دارد؟ اگر به کرونا مبتلا شده‌ایم چه غذاهایی را باید بخوریم و از مصرف چه نوع از غذاهایی باید پرهیز کنیم؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا به شما بگوییم وقتی کرونا گرفتید چی بخورید.

چرا تغذیه مناسب در دوران کرونا اهمیت دارد؟

استرس‌های ناشی از این دوران و نگرانی درباره آینده و همچنین قرنطینه شدن افراد در خانه باعث شده که گرایش به ریزه‌خواری افزایش پیدا کند. این عادت مضر هنگامی‌که با بی‌تحرکی آمیخته می‌شود سلامت جسمی افراد را به خطر می‌اندازد. تغذیه سالم نقش مؤثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. از طرفی مصرف مواد غذایی مغذی که حاوی پروتئین،‌چربی، کربوهیدرات، ویتامین‌ها،‌مینرال ها و مواد معدنی است باعث تقویت سیستم بدنی افراد می‌شود.همچنین، افرادی که اضافه‌وزن دارند، در صورت گرفتن ویروس کرونا،‌به نوع شدید آن دچار می‌شوند.

چه نوع رژیم غذایی در دوران کرونا مضر است؟

توصیه کلی متخصصین تغذیه این است که در برنامه غذایی خود نه کمبودی داشته باشید و نه در مصرف مواد غذایی خاصی زیاده‌روی کنید. بنابراین، در انتخاب مواد غذایی خود تعادل داشته باشید و رژیم غذایی سرسختانه و خودسرانه را از برنامه غذایی خود حذف کنید. چراکه ممکن است با رعایت رژیم‌های غذایی سخت‌گیرانه میزان کالری مورد نیاز بدنتان تأمین نشود و این کمبود روی سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارد. ضعف در سیستم ایمنی مساوی است با افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا.
در صورتی که می‌خواهید در این دوران از رژیم غذایی خاصی مثل رژیم غذایی لاغری تبعیت کنید، حتماً زیر نظر متخصص تغذیه این کار را انجام دهید.

برای بهتر کردن تغذیه مان در دوران کرونا چه بکنیم؟

همان‌طور که در بخش‌های قبلی این مقاله توضیح دادیم،‌ یکی از دلایل اصلی پرخوری و ریزه‌خواری در این دوران استرس‌ها و مشکلات عصبی است که سلامت بدن شما را به خطر می‌اندازد. پس بهتر است که عواطف و احساسات خود را بهتر بشناسیم و در زمانی که میل به پرخوری عصبی پیدا کردیم، جلوی خودمان را بگیریم.
همچنین برای رها شدن از این مشکل لازم است که طرز فکر خودمان را تغییر دهیم و جنبه‌های منفی این عادت را در ذهنمان مرور کنیم تا انگیزه‌مان به ریزه‌خواری و پرخوری کم شود. راه دیگر که می‌توانیم امتحان کنیم این است که به دنبال کم کردن استرس‌های خود باشیم. ورزش کردن، مدیتیشن، یوگا و تنفس صحیح و آرام می‌تواند آرامش ذهنمان را بیشتر کرده و از استرس هایمان بکاهد.
سعی کنیم در برنامه غذایی خود تعادل را حفظ کنیم. به این معنی که مواد غذایی مورد نیاز بدن خود را بشناسیم و در وعده‌های غذایی‌مان تنوعی از آن‌ها را مصرف کنیم. استفاده از مواد غذایی نظیر نان، غلات، سبزی‌ها، گوشت و مواد دارای پروتئین مثل تخم‌مرغ، مغز دانه‌ها و حبوبات و شیر و لبنیات می‌تواند سلامت جسمی‌مان را افزایش دهد.

اگر کرونا گرفتیم چی بخوریم؟

همان‌طور که در بخش قبلی مقاله بیان کردیم استفاده از برنامه غذایی متنوع و سالم می‌تواند سیستم ایمنی بدن ما را بهتر کرده و در بهبود سلامتی‌مان نقش مؤثری ایفا کند. سعی کنید در برنامه غذایی خود از مواد مغذی استفاده کنید که دارای اسید چرب امگا ۳، آهن، منیزیم، روی، ویتامین سی، سلنیوم، هستند. متخصصین تغذیه برای رفع کمبود ویتامین B6,B۱۲,A,D و مواد موردنیاز بدن، مکمل‌های مختلفی را تجویز می‌کنند اما بسیاری از این مواد را می‌توان در منابع غذایی مختلف پیدا کرد. در ادامه منابع غذایی ویتامین‌ها و مواد معدنی موردنیاز بدن را شرح می‌دهیم:

• منابع غذایی روی شامل موز، تخم‌مرغ، محصولات لبنی، مرغ، شیر و گوشت بدون چربی است.

• از منابع غذایی منیزیم می‌توان به سبزی‌های دارای برگ سبز و غلات سبوس‌دار اشاره کرد.

• ویتامین E را می‌توان در جوانه‌ها، بادام‌زمینی و روغن‌ها یافت.

• منابع غذایی ویتامین A شامل جگر،‌ ماهی، تخم‌مرغ،‌ هویج، فلفل، اسفناج و کدو حلوایی می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. مصرف کافی روی، آهن و ویتامین‌های C، B۶، B۱۲، A و E برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری می‌باشد.
در این میان، ویتامین C یکی از اصلی‌ترین ویتامین‌های محلول در آب است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر می‌باشد. مقدار مجاز توصیه شده روزانه این ویتامین به صورت روزانه ۹۰ میلی‌گرم برای آقایان و ۷۵ میلی‌گرم برای بانوان می‌باشد.
خوردن خوراکی‌های زیر برای دریافت ویتامین‌های عنوان شده مفید می‌باشند:

♦ میوه‌های تازه: سیب، موز، توت‌فرنگی، آناناس، پرتقال، خربزه و طالبی
♦ سبزیجات تازه: فلفل دلمه‌ای، سیر، کلم‌پیچ، کلم‌بوکلی و حبوبات مانند لوبیا و عدس
♦ غلات و مغزهای کامل: جو دوسر، گندم، برنج و سیب‌زمینی
چربی‌های اشباع نشده: موجود در ماهی، آجیل، سویا، روغن ذرت و روغن آفتابگردان
♦ مغزهایی مانند بادام، نارگیل و پسته
♦ گوشت قرمز یک یا دوبار در هفته
♦ نوشیدن روزانه بین ۸-۱۰ لیوان آب

 


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

طرز تهیه دنر کباب خوشمزه
طرز تهیه دنر کباب خوشمزه

۱۴۰۳/۰۸/۲۱ ۱۰:۴۹:۵۹

طرز تهیه ژله چند لایه با میوه
طرز تهیه ژله چند لایه با میوه

۱۴۰۳/۰۸/۱۴ ۱۵:۵۶:۱۷

طرز تهیه کیک ارده
طرز تهیه کیک ارده

۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ۱۲:۴۶:۱۳

طرز تهیه سوپ پیازچه
طرز تهیه سوپ پیازچه

۱۴۰۳/۰۸/۰۵ ۱۳:۲۳:۱۶

طرز تهیه لخ لخ بوشهری
طرز تهیه لخ لخ بوشهری

۱۴۰۳/۰۷/۲۹ ۱۰:۲۶:۱۷

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.