طرز تهیه کیک کدو حلوایی ساده و خوشمزه
۱۴۰۳/۰۸/۲۹ ۱۲:۰۴:۲۸
با همراه باشید تا به ۷ سوال پرتکرار در این خصوص پاسخ دهیم:
۱) چرا تغذیه مناسب در دوران کرونا اهمیت دارد؟
۲) در دوران ابتلا به کرونا، چه ویتامینهایی در تقویت سیستم ایمنی بدن، موثر هستند؟
۳) چه میوهها و سبزیجاتی بخوریم؟
۴) چه میوهها و سبزیجاتی بخوریم؟
۵) مصرف پروتئین برای بهبود کرونا، چقدر اهمیت داره؟
۶) مصرف پروتئین برای بهبود کرونا، چقدر اهمیت داره؟
۷) اگر کرونا گرفتیم از خوردن چه چیزهایی پرهیز کنیم؟
۱) چرا تغذیه مناسب در دوران کرونا اهمیت دارد؟
۲) در دوران ابتلا به کرونا، چه ویتامینهایی در تقویت سیستم ایمنی بدن، موثر هستند؟
۳) چه میوهها و سبزیجاتی بخوریم؟
۴) چه میوهها و سبزیجاتی بخوریم؟
۵) مصرف پروتئین برای بهبود کرونا، چقدر اهمیت داره؟
۶) مصرف پروتئین برای بهبود کرونا، چقدر اهمیت داره؟
۷) اگر کرونا گرفتیم از خوردن چه چیزهایی پرهیز کنیم؟
ویروس کرونا بیش از یک سال است که در بین ما حضور دارد و تاکنون افراد بسیاری را در ساسر جهان به کام مرگ کشانده است. با توجه به تحقیقاتی که در ابتدای ظهور این ویروس انجام شد، تنها راه تشخیص حضور ویروس کرونا در بدن، انجام آزمایش است. با توجه به ریسک بالای خروج از منزل برای بسیاری از افراد و حضور در محیط شلوغ آزمایشگاه، منطقی، ایمن و راحتترین راه برای انجام آزمایش کرونا، استفاده از خدمات تست کرونا در منزل میباشد.
یکی از مشکلاتی که بیماران مبتلا به کرونا با آن دستوپنجه نرم میکنند،ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن آنها است. داشتن تغذیه مناسب باعث میشود که سیستم ایمنی افراد مبتلا به کرونا تقویت شده و روند بهبود آنها سریعتر شود. از طرفی، عواملی نظیر استرس، افسردگی ناشی از در خانه ماندن ، نداشتن خواب منظم، عادات غذایی مبتلایان به کرونا را تغییر داده و باعث شده که این افراد به خوردن تنقلات مضر رو بیاورند که بسیار برای سلامتیشان مضر است. اما چه راهکارهایی برای بهتر شدن رژیم غذایی افراد مبتلا به کرونا وجود دارد؟ اگر به کرونا مبتلا شدهایم چه غذاهایی را باید بخوریم و از مصرف چه نوع از غذاهایی باید پرهیز کنیم؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا به شما بگوییم وقتی کرونا گرفتید چی بخورید.
استرسهای ناشی از این دوران و نگرانی درباره آینده و همچنین قرنطینه شدن افراد در خانه باعث شده که گرایش به ریزهخواری افزایش پیدا کند. این عادت مضر هنگامیکه با بیتحرکی آمیخته میشود سلامت جسمی افراد را به خطر میاندازد. تغذیه سالم نقش مؤثری در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد. از طرفی مصرف مواد غذایی مغذی که حاوی پروتئین،چربی، کربوهیدرات، ویتامینها،مینرال ها و مواد معدنی است باعث تقویت سیستم بدنی افراد میشود.همچنین، افرادی که اضافهوزن دارند، در صورت گرفتن ویروس کرونا،به نوع شدید آن دچار میشوند.
توصیه کلی متخصصین تغذیه این است که در برنامه غذایی خود نه کمبودی داشته باشید و نه در مصرف مواد غذایی خاصی زیادهروی کنید. بنابراین، در انتخاب مواد غذایی خود تعادل داشته باشید و رژیم غذایی سرسختانه و خودسرانه را از برنامه غذایی خود حذف کنید. چراکه ممکن است با رعایت رژیمهای غذایی سختگیرانه میزان کالری مورد نیاز بدنتان تأمین نشود و این کمبود روی سیستم ایمنی شما تأثیر بگذارد. ضعف در سیستم ایمنی مساوی است با افزایش خطر ابتلا به ویروس کرونا.
در صورتی که میخواهید در این دوران از رژیم غذایی خاصی مثل رژیم غذایی لاغری تبعیت کنید، حتماً زیر نظر متخصص تغذیه این کار را انجام دهید.
همانطور که در بخشهای قبلی این مقاله توضیح دادیم، یکی از دلایل اصلی پرخوری و ریزهخواری در این دوران استرسها و مشکلات عصبی است که سلامت بدن شما را به خطر میاندازد. پس بهتر است که عواطف و احساسات خود را بهتر بشناسیم و در زمانی که میل به پرخوری عصبی پیدا کردیم، جلوی خودمان را بگیریم.
همچنین برای رها شدن از این مشکل لازم است که طرز فکر خودمان را تغییر دهیم و جنبههای منفی این عادت را در ذهنمان مرور کنیم تا انگیزهمان به ریزهخواری و پرخوری کم شود. راه دیگر که میتوانیم امتحان کنیم این است که به دنبال کم کردن استرسهای خود باشیم. ورزش کردن، مدیتیشن، یوگا و تنفس صحیح و آرام میتواند آرامش ذهنمان را بیشتر کرده و از استرس هایمان بکاهد.
سعی کنیم در برنامه غذایی خود تعادل را حفظ کنیم. به این معنی که مواد غذایی مورد نیاز بدن خود را بشناسیم و در وعدههای غذاییمان تنوعی از آنها را مصرف کنیم. استفاده از مواد غذایی نظیر نان، غلات، سبزیها، گوشت و مواد دارای پروتئین مثل تخممرغ، مغز دانهها و حبوبات و شیر و لبنیات میتواند سلامت جسمیمان را افزایش دهد.
همانطور که در بخش قبلی مقاله بیان کردیم استفاده از برنامه غذایی متنوع و سالم میتواند سیستم ایمنی بدن ما را بهتر کرده و در بهبود سلامتیمان نقش مؤثری ایفا کند. سعی کنید در برنامه غذایی خود از مواد مغذی استفاده کنید که دارای اسید چرب امگا ۳، آهن، منیزیم، روی، ویتامین سی، سلنیوم، هستند. متخصصین تغذیه برای رفع کمبود ویتامین B6,B۱۲,A,D و مواد موردنیاز بدن، مکملهای مختلفی را تجویز میکنند اما بسیاری از این مواد را میتوان در منابع غذایی مختلف پیدا کرد. در ادامه منابع غذایی ویتامینها و مواد معدنی موردنیاز بدن را شرح میدهیم:
• منابع غذایی روی شامل موز، تخممرغ، محصولات لبنی، مرغ، شیر و گوشت بدون چربی است.
• از منابع غذایی منیزیم میتوان به سبزیهای دارای برگ سبز و غلات سبوسدار اشاره کرد.
• ویتامین E را میتوان در جوانهها، بادامزمینی و روغنها یافت.
• منابع غذایی ویتامین A شامل جگر، ماهی، تخممرغ، هویج، فلفل، اسفناج و کدو حلوایی میشود.
تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران کرونا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. مصرف کافی روی، آهن و ویتامینهای C، B۶، B۱۲، A و E برای حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن ضروری میباشد.
در این میان، ویتامین C یکی از اصلیترین ویتامینهای محلول در آب است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر میباشد. مقدار مجاز توصیه شده روزانه این ویتامین به صورت روزانه ۹۰ میلیگرم برای آقایان و ۷۵ میلیگرم برای بانوان میباشد.
خوردن خوراکیهای زیر برای دریافت ویتامینهای عنوان شده مفید میباشند:
♦ میوههای تازه: سیب، موز، توتفرنگی، آناناس، پرتقال، خربزه و طالبی
♦ سبزیجات تازه: فلفل دلمهای، سیر، کلمپیچ، کلمبوکلی و حبوبات مانند لوبیا و عدس
♦ غلات و مغزهای کامل: جو دوسر، گندم، برنج و سیبزمینی
چربیهای اشباع نشده: موجود در ماهی، آجیل، سویا، روغن ذرت و روغن آفتابگردان
♦ مغزهایی مانند بادام، نارگیل و پسته
♦ گوشت قرمز یک یا دوبار در هفته
♦ نوشیدن روزانه بین ۸-۱۰ لیوان آب