مطالب
طرز تهیه زولبیا و بامیه شیرینی محبوب ماه رمضان

طرز تهیه زولبیا و بامیه شیرینی محبوب ماه رمضان



  • عرفانی
  • ۱۴۰۲/۰۱/۰۳ ۱۴:۴۰:۰۸
  • ۷۹۴


زولبیا و بامیه از انواع شیرینی های سنتی و محبوب در میان ایرانیان هستند که به صورت متداول در ماه مبارک رمضان پخته می شوند


زولبیا و بامیه از انواع شیرینی های سنتی و محبوب در میان ایرانیان هستند که به صورت متداول در ماه مبارک رمضان پخته می شوند

مواد لازم برای شربت

شکر

۲ لیوان

زعفران دم کرده

۱ قاشق غذاخوری

گلاب

¼ لیوان

آب

۱٫۵ لیوان

آبلیمو

½ قاشق چایخوری

برای تهیه شربت بار خوشمزه و عسلی ابتدا آب را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم و حرارت را کم می کنیم و شکر را کم کم به آب اضافه می کنیم و با قاشق آن را کمی هم می زنیم تا شکر کاملا داخل آب حل شودباید به آرامی شربت را هم بزنیم تا شربت به بالای دیواره های قابلمه برخورد زیادی نداشته باشید. آنوقت زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و بلافاصله آبلیمو و گلاب را نیز می افزاییم و صبر می کنیم تا شربت به قوام برسد.بعد از اینکه شربت کمی غلیظ شد حرارت را خاموش می کنیم و قابلمه را کنار می گذاریم تا شربت سرد شود.(شربت پس از سرد شدن غلیظ تر می شود پس خیلی نگذارید غلیظ شود)شربت را داخل یخچال قرار می دهیم تا برای تهیه بامیه و زولبیا خنک شود.

 

مواد لازم برای ۶ نفر

آرد سفید

۱ قاشق غذاخوری

گلاب

۱ قاشق غذاخوری

اسانس هل

۲ قطره

نشاسته

۵۰ گرم

ماست

¼ لیوان

کره

½ قاشق چایخوری

جوش شیرین

¼ قاشق چایخوری

روغن مایع

به اندازه کافی

طرز تهیه زولبیا:

ابتدا کره و ماست را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار شود.ماست را داخل کاسه ای می ریزیم و نشاسته را به آن اضافه می کنیم و با همزن دستی آن ها را مخلوط می کنیم و ۵ دقیقه این مخلوط را کنار می گذاریم.آرد را الک می کنیم و به مخلوط ماست و نشاسته بعد از گذشت ۵ دقیقه اضافه می کنیم و با قاشق مواد را مخلوط می کنیم و کره نرم شده را نیز به مواد می افزاییم و جوش شیرین،گلاب،اسانس هل را نیز اضافه می کنیم.همگی مواد را با همزن دستی خوب مخلوط می کنیم تا مایه ما غلظتی شبیه به ماست داشته باشد.(اگر مایه کمی سفت شده بود می توانید مجددا کمی گلاب بیفزایید) در تابه ای متوسط روغن مخصوص سرخ کردنی به صورت شناور می ریزیم. تابه را روی شعله متوسط قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم به مرور زمان روغن داغ شود.قیف را داخل لیوانی قرار می دهیم و مایه زولبیا را داخل آن می ریزیم و زمانیک روغن داغ شده بود قیف را در دست می گیریم.خیلی سریع آن را فشار می دهیم تا مایه بیرون بیاید و به صورت یک دایره دستمان را می چرخانیم و قیف را فشار می دهیم تا مایه داخل روغن به صورت پیوسته ریخته شود و یک دایره داخل روغن تشکیل شود و بعد مکث می کنیم و دایره ای دیگر در روغن ایجاد می کنیم.به همین صورت زولبیا ها را داخل روغن شکل می دهیم و با یک کفگیر دارای سوراخ زولبیا ها را داخل روغن بر می گردانیم تا هر دو طرف آن ها طلایی و کاملا سرخ شود. ( می توانید به جای قیف مایه را داخل سس خوری نیز بریزید )شربت را از یخچال بیرون می آوریم.هنگامی که زولبیاها سرخ و طلایی شدند آن ها را از روغن خارج می کنیم و در توری به مدت ۱ دقیقه قرار می دهیم تا روغن اضافه آن ها خارج شود و بعد داخل شربت سرد (که در بالا طرز تهیه آن را توضیح دادیم) قرار می دهیم.حالا اجازه می دهیم ۲ الی ۳ دقیقه زولبیاها داخل شربت بماند تا کاملا آغشته به شربت شود و بعد مجددا داخل توری قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.زولبیا های آماده شده را در ظرف مورد نظر قرار می دهیم. حالا روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا خنک شوند.

شربت را مجددا از مصرف در یخچال قرار دهید تا برای بامیه نیز خنک باشد

 

مواد لازم برای ۶ نفر

آرد

½ پیمانه

شکر

۱ قاشق غذاخوری

تخم مرغ

۱ عدد

کره

۲۵ گرم

آب

½ پیمانه

بکینگ پودر

¼ قاشق چایخوری

روغن مایع

به اندازه کافی

برای تهیه بامیه خوشمزه ابتدا کره و تخم مرغ را از یخچال بیرون می آوریم تا با دمای محیط سازگار شود.اگر می خواهید زولبیا و بامیه درست کنید ابتدا زولبیا را آماده کنید و بعد بامیه را درست کنید چون بامیه دارای تخم مرغ است و روغن به احتمال زیاد کف می کند.ب را داخل قابلمه ای می ریزیم وروی حرارت ملایم قرار می دهیم و کره به دمای محیط رسیده و نرم شده را به آن اضافه می کنیم و آب که به جوش آمد و در حال جوشیدن بود بیکینگ پودر را به آرد اضافه می کنیم و از الک رد می کنیمبه آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و خوب مواد را مخلوط می کنیم تا حالت خمیری بگیرد.ابتدا شاید کمی مواد سفت شود ولی همچنان ادامه می دهیم و با قاشق روی خمیر می کشیم و آن را باز می کنیم و بعد سریع خمیر را جمع می کنیم.این کار را چندین مرتبه انجام می دهیم تا اگر هوا میان خمیر باقیمانده خارج شود.خمیر که منسجم شد ان را کنار می گذاریم تا خنک شود.توجه کنید که خمیر نباید سرد شود چون زمان اضافه ردن تخم مرغ به آن،باعث دیر جذب شدن به خمیر می شود.همین طور نباید خمیر داغ باشد چون تخم مرغ در خمیر می پزد.پس فقط خنک شود یعنی کمی گرم باشد. در قابلمه ای کوچک روغن سرخ کردنی به صورت شناور می ریزیم و روی شعله قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا با حرارت کم روغن به مرور زمان داغ شود.زمانیکه خمیر خنک شد تخم مرغ را به آن اضافه می کنیم و با همزن برقی خوب خمیر را هم می زنیم.ابتدا مایه خمیر تکه تکه و جدا می شود نگران نباشید همچنان به هم زدن ادامه دهید چون مواد خمیر بر اثر همزدن منسجم و یکدست می شوند.اگر بعد از حداکثر ۱۰ دقیقه دیدید هر چه هم می زنید ولی خمیر سفت است می توانید نصف یک عدد تخم مرغ را به خمیر اضافه کنید و مجددا هم بزنید.خمیر را داخل قیف می ریزیم و قیف را بالای قابلمه روغن داغ شده می گیریم.سپس تیغه قیچی را داخل روغن می کنیم و بیرون می آوریم تا چرب شود و مایه بامیه به آن نچسبد. قیف در یک دستمان است و قیچی در دست دیگرمان است. قیف را فشار می دهیم و مایه بامیه بیرون می آید و به هر اندازه که دوست داشتید اندازه بامیه ها باشد مایه را قیچی می کنید.بامیه داخل روغن می افتد و مجددا به اندازه ای که قابلمه گنجایش داشته باشد از مایه داخل روغن قیچی می کنیم.

 

البته توجه کنید که زیاد بودن تعداد بامیه ها در روغن بر گرداندن آن ها را سخت می کنید پس به اندازه ای از مایه داخل روغن می ریزیم که بامیه ها بیکدیگر نچسبند.بامیه ها را در روغن با کفگیر دارای سوراخ خوب زیر و رو می کنیم تا هر دو طرف آن ها سرخ شود و به خوبی رنگ بگیرند. شربت را از یخچال بیرون می آوریم. سپس بامیه ها که سرخ شدند بیرون می آوریم و داخل شربت قرار می دهیمحالا بعد از ۱ دقیقه بامیه ها را از شربت بیرون می آوریم و در توری می گذاریم تا شهد اضافه آن خارج شود. بامیه ها را در ظرفی می چینیم و روی آن سلفون می کشیم و در یخچال قرار می دهیم تا خنک شوند و بعد سرو کنید.

 

 

 

 

مکتوس، طعم سلامتی

نوش جان...


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.