مطالب
ژامبون درجه یک برابر با قیمت گوشت گوسفندی!

ژامبون درجه یک برابر با قیمت گوشت گوسفندی!



  • ۱۳۹۶/۱۰/۰۶ ۱۹:۳۶:۳۳
  • ۱۸۰۸


طی سال‌های اخیر نوعی تغییر الگوی غذایی در میان مردم و به ویژه نسل جوان به وجود آمده است؛ الگویی که افراد را هرچه بیشتر به سمت مصرف غذاهای آماده و انواع فست فودها جلب می‌کند.

طی سال‌های اخیر نوعی تغییر الگوی غذایی در میان مردم و به ویژه نسل جوان به وجود آمده است؛ الگویی که افراد را هرچه بیشتر به سمت مصرف غذاهای آماده و انواع فست فودها جلب می‌کند.

به این دلیل طی سال‌های اخیر، مصرف سوسیس و کالباس نسبت به گذشته افزایش چشمگیری پیدا کرده است.

تا جایی که به گفته فروشندگان فرآورده‌های گوشتی، مصرف سوسیس و کالباس در سال‌های دورتر جنبه تفریحی داشت، اما اکنون مصرف این مواد غذایی برای بخشی از مردم رویه شده است.

به دلیل بالا رفتن سرعت در زندگی مردم مصرف انواع فست فودها هم به نسبت به آن بیشتر شده است که البته این موضوع از نظر سلامت غذایی جای بررسی دارد.

شاید بسیاری از مردم این تصور را داشته باشند که سوسیس و کالباس جزو مواد غذایی ارزان است که از نظر قیمت می‌تواند به صرفه باشد، البته این دیدگاه در برخی از انواع سوسیس و کالباس که درصد گوشت قرمز یا مرغ پایینی دارند تا حدودی درست است.

اما بررسی قیمت محصولات مرغوب‌تر بیانگر این است که قیمت هر کیلوگرم ژامبون ممتاز گوشت با قیمت گوشت گوساله و گوشت گوسفندی درجه یک برابری می‌کند؛ یعنی کیلویی ۳۵ تا بیش از ۴۰ هزار تومان است.

از سوی دیگر هر کیلوگرم ژامبون ممتاز مرغ نیز که قیمت آن بیش از ۱۹ هزار تومان است به مراتب قیمت بالاتری از قیمت مرغ که هر کیلوگرم که ۷۰۰۰ تا ۷۵۰۰ تومان است، دارد و قیمت این محصول بعضا تا سه برابر قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه می رسد که جای تامل دارد.

از طرف دیگر یکی از نکاتی که در مصرف سوسیس و کالباس همواره مورد توجه کارشناسان بهداشت بوده است مواد تشکیل دهنده این محصولات است.

با توجه به مواد افزودنی که در این محصولات استفاده می‌شود مصرف زیاد آن‌ها به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

همچنین در سال‌های اخیر وجود موادی از جمله خمیر مرغ در سوسیس و کالباس به شدت محل بحث شده است.

اما در این میان با توجه به افزایش مصرف این محصولات و جایگاه آن در سبد غذایی مردم، نگاهی به بازار، نکاتی درباره نحوه مصرف و توجه به عوامل بهداشتی در استفاده از این مواد غذایی خالی از لطف نیست.

قیمت انواع کالباس در بازار مصرف
به عنوان نمونه هر کیلوگرم ژامبون گوشت ۹۰ درصد ممتاز در برندهای مختلف به طور متوسط رنج قیمتی ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان دارد و در برخی برندها قیمت این نوع ژامبون حتی به بیش از ۴۰ هزار تومان هم می‌رسد که با یک کیلوگرم گوشت گوسفند درجه یک برابری می‌کند.

هر کیلوگرم ژامبون نوروزی نیز که از کالباس‌های مرغوب به حساب می‌آید ۳۰ هزار تومان فروخته می‌شود.

ژامبون مرغ ۹۰ درصد ممتاز به طور متوسط قیمت ۱۹ تا ۲۵ هزار تومانی دارد و ژامبون مخلوط گوشت و مرغ ۹۰ درصد نیز به طور میانگین کیلویی ۲۳ هزار تومان فروخته می‌شود.

همچنین هر کیلوگرم ژامبون قارچ و مرغ با ۷۰ درصد گوشت مرغ ۲۰ هزار تومان و با درصد گوشت کمتر آن بین ۱۲ تا ۱۵ هزار تومان عرضه می‌شود.

کالباس خشک ممتاز با ۷۰ درصد گوشت کیلویی ۲۷ هزار تومان فروخته می‌شود و کالباس خشک با ۷۰ درصد گوشت نیز ۱۹ هزار تومان و کالباس خشک با ۶۰ درصد گوشت ۱۴ تا ۱۶ هزار تومان قیمت دارد.

در میان انوع دیگر کالباس‌ها، هر کیلوگرم کالباس قارچ و گوشت ۲۵ هزار تومان و هر کیلوگرم کالباس مارتادلا که جزو کالباس‌های ارزان محسوب و بیشتر در غذاهای ترکیبی مانند پیتزا و اولویه استفاده می‌شود ۱۰ هزار تومان است.

به گفته فروشندگان، انواع ژامبون گوشت و کالباس خشک بیشترین مصرف را در میان انواع کالباس‌ها دارند و البته ژامبون‌های درجه یک هم همواره مشتریان خاص خود را دارد.

قیمت انواع سوسیس در بازار مصرف
بر اساس بررسی‌ها از بازار مصرف فرآورده‌های گوشتی، قیمت متوسط هر کیلوگرم کوکتل با ۷۰ درصد گوشت ۱۸ هزار تومان، کوکتل دودی با ۵۵ درصد گوشت ۱۶ هزار تومان، کوکتل ویژه با ۷۰ درصد گوشت ۲۰ هزار تومان است.

همچنین میانگین قیمت هر کیلوگرم کوکتل پنیری با ۵۵ درصد گوشت ۲۲ هزار تومان است و هر کیلوگرم کوکتل با ۵۵ درصد گوشت مرغ ۱۵ هزار تومان است.

هر کیلوگرم سوسیس هات داگ با ۷۰ درصد گوشت ۱۹ هزار تومان، هر کیلوگرم سوسیس کراکف که مخلوط گوشت و پنیر است ۱۸ هزار تومان، هر کیلوگرم سوسیس آلمانی که ارزان‌ترین نوع سوسیس محسوب می‌شود با ۴۰ درصد گوشت قرمز ۶۰۰۰ تومان فروخته می‌شود.

به طور معمول هات داگ و سوسیس کوکتل بیشترین مصرف را در میان انواع سوسیس دارند.

در خرید و مصرف سوسیس و کالباس به چه نکاتی توجه کنیم؟
شکل ظاهری، تاریخ مصرف، شماره ثبت و پروانه بهره برداری وزارت بهداشت از مهم‌ترین نکاتی است که افراد باید در هنگام خرید این محصولات توجه کنند.

همچنین باید دقت شود روکش این محصولات سالم باشد و تاریخ انقضای آن نگذشته باشد.

سوسیس و کالباس به نوعی دارای ارزش غذایی هستند، اما هیچ‌گاه نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای وعده‌های غذایی شوند، چرا که بدن به موادی احتیاج دارد که حاوی مواد مغذی از گروه‌های مختلف باشد.

 بنابراین فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس نمی‌توانند این نیاز مهم بدن را تامین کنند.

اگر افراد هر ازگاهی از چنین موادی استفاده کنند، بدن می‌تواند از سیستم خود در برابر مضرات آن دفاع کند.

اما اگر میزان مصرف سوسیس، کالباس و غذاهای آماده بیش از حد باشد حتما به افراد به خصوص کودکان و نوجوانان که در سن رشد هستند آسیب جدی می‌رساند و باعث بروز برخی اختلالات بدنی می‌شود.

چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع آلرژی‌ها به مواد افزودنی مانند رنگ و طعم‌ها از عوارض استفاده بیش از حد چنین مواد خوراکی است.

به طو کلی کارشناسان غذایی معتقدند مصرف خوراکی‌هایی مانند سوسیس و کالباس باید بسیار محدود باشد، چرا که فرآوری که در این محصولات صورت می‌گیرد موجب تغییرات فیزیکی و شیمیایی در بافت طبیعی این مواد می‌شود که خود عاملی برای بیماری‌های مزمن است.

مصرف بالای اسیدهای چرب، مواد نگهدارنده، نحوه تهیه و فرآوری و نوع طبخ این مواد به گونه‌ای است که موجب بروز بیماری در مصرف‌کنندگان می‌شود.


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.