مطالب
جایگزین‌ های گوشت برای گیاه‌خواران

جایگزین‌ های گوشت برای گیاه‌خواران



  • ۱۳۹۶/۱۰/۰۷ ۰۹:۰۲:۳۹
  • ۱۶۴۲


پروتئین عاملی مهم و ضروری در یک رژیم غذایی سالم است. در گذشته، مصرف پروتئین برای عده‌ای خاص مثل ورزشکاران و طرفداران باشگاه‌های ورزشی حائز اهمیت بود، اما امروزه که بیشتر ما از اهمیت این ماده مغذی آگاه هستیم سعی می‌کنیم تا حد امکان آن را در رژیم‌غذایی خود بگنجانیم تا از مزایای آن برای سلامتی بدن‌مان بهره‌مند شویم.


پروتئین عاملی مهم و ضروری در یک رژیم غذایی سالم است. در گذشته، مصرف پروتئین برای عده‌ای خاص مثل ورزشکاران و طرفداران باشگاه‌های ورزشی حائز اهمیت بود، اما امروزه که بیشتر ما از اهمیت این ماده مغذی آگاه هستیم سعی می‌کنیم تا حد امکان آن را در رژیم‌غذایی خود بگنجانیم تا از مزایای آن برای سلامتی بدن‌مان بهره‌مند شویم. پیش‌تر در مطالب گذشته با منابع مهم و سالم پروتئین حیوانی آشنا شده‌ایم و ایده‌ بدی نیست تا با منابع گیاهی این ترکیب مغذی هم آشنایی پیدا کنیم. در ادامه مطلب امروز با مهم‌ترین منابع گیاهی برای تامین پروتئین لازم برای بدن‌مان آشنا می‌شویم که علاوه بر طعم خوب بسیار سالم هم هستند. چرا بدن ما به پروتئین نیاز دارد؟ پروتئین از واحدهای ریزی به نام آمینو اسیدها تشکیل شده که برای ترمیم آسیب‌های سلولی و ساخت سلول‌های جدید فاکتوری ضروری است. علاوه بر این، پروتئین برای تشکیل بافت‌های مختلف بدن، عضلات و استخوان‌ها هم بسیار مهم و ضروری است. در نتیجه، برای داشتن بدنی سالم باید از دریافت میزان لازم پروتئین اطمینان پیدا کنید.
 
۱. تخم‌مرغ
 
تخم‌مرغ منبعی بسیار مناسب برای دریافت پروتئین است. با اینکه زرده‌ تخم‌مرغ حاوی کلسترول است، متخصصین باور دارند این کلسترول تاثیری در افزایش میزان کلسترول خون نخواهد داشت. در حقیقت، این چربی‌های اشباع شده و چربی‌های ترانس هستند که موجب افزایش کلسترول می‌شوند.
 
۲. سویا
 
پروتئین لازم برای بدن ما تنها از طریق مصرف فرآورده‌های گوشتی تامین نمی‌شود. توفو، برگرهای تهیه شده از پروتئین سویا و سایر غذاها و فرآورده‌های گیاهی هم می‌توانند منبع مناسبی برای پروتئین باشند. مصرف روزانه ۲۵ گرم پروتئین سویا کمک می‌کند تا کلسترول خون کاهش یابد.
 
۳. انواع لوبیا
 
پروتئین یک فنجان و نیم لوبیا به‌طور میانگین مساوی با ۸۵ گرم گوشت استیک کباب شده است. به غیر از پروتئین، فیبر درون انواع لوبیا هم کمک می‌کند تا مدت زمان بیشتری احساس سیری کنید. علاوه بر همه این موارد، مصرف لوبیا باعث کاهش میزان چربی بد (LDL) هم خواهد شد.
 
۴. فرآورده‌های لبنی کم‌چرب (مصرف کلسیم مضاعف)
 
مصرف شیر، انواع پنیر و ماست باعث تامین پروتئین و کلسیم لازم برای استحکام استخوان‌ها و سلامت قلب‌تان می‌شود. علاوه بر این، لبنیات کم‌چرب و یا بدون چربی کمک می‌کند تا کالری کمتری مصرف کنید.
 
۵. غلات سبوس‌دار، فیبردار
 
نان‌های تهیه شده از غلات سبوس‌دار حاوی مقدار زیادی مواد مغذی از جمله پروتئین هستند. تنها در هنگام خرید این نوع محصولات به برچسب پشت بسته‌بندی دقت کنید تا حاوی مقدار زیادی شکر و چربی نباشد.
 
۶. دانه‌های روغنی
 
دانه‌های روغنی جز تنقلات مفید و سالم برای بدن ما محسوب می‌شوند و خوشبختانه حاوی مقدار زیادی پروتئین هم هستند. بادام و تخم‌کتان به‌طور ویژه حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. به‌طور مثال ۳۰ گرم بادام حاوی ۶ گرم پروتئین است.
 
۷. پنیر توفو
 
این نوع پنیر از شیر سویا تهیه می‌شود و منبع غذایی بسیار مفیدی برای گیاه‌خواران است. به‌طور میانگین ۱۰۰ گرم پنیر توفو حاوی ۸ گرم پروتئین است. می‌توانید از این پنیر در انواع سالادها و یا حتی به جای گوشت در خورشت هم استفاده کنید.
 
در پایین همین صفحه تجربیات و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
 

 


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.