مطالب
آنفلوآنزا راه تجارت را بست

آنفلوآنزا راه تجارت را بست



  • ۱۳۹۶/۱۰/۰۹ ۱۷:۴۹:۳۳
  • ۱۷۰۹


صادرات تخم‌مرغ تا سال ۹۴ روند مثبت و قابل قبولی داشت، اما شیوع آنفلوآنزا در سال ۹۵ شیب صادرات را به صفر نزدیک کرد.
به گزارش خبرنگار ایانا، صادرات تخم‌مرغ طی سال‌های گذشته رونق جدی داشته، به‌طوری‌که از ۴۳ هزار تن در سال ۱۳۹۲ به ۷۱ هزار تن در سال ۱۳۹۳ و ۹۵ هزار تن در سال ۱۳۹۴ رسیده که متأسفانه به‌دلیل درگیری کشور با بیماری آنفلوآنزای فوق‌حاد پرندگان و ممانعت بازارهای هدف از صادرات تخم‌مرغ ایران این میزان به ۴۰ هزار تن رسید؛ با وجود اینکه مقدار کاهش صادرات در این سال با فقدان تولید ناشی از حذف و معدوم‌سازی ۱۱,۵ میلیون قطعه مرغ تخمگذار جایگزین شد و عملاً اتفاق محسوسی در بازار داخلی تخم‌مرغ حاصل نشد.
بازارهای صادراتی ایران متأسفانه از نظر تنوع دچار کاهش قابل توجهی شده به‌طوری که طی سال‌های ۱۳۹۴ و هشت ماه نخست ۱۳۹۵ عملاً صادرات به کشورهای تاجیکستان و ارمنستان به صفر رسیده و صادرات به ترکمنستان ۹۰ درصد و افغانستان ۶۰ درصد کاهش یافته است.
دلایل کاهش:
طبق برآوردهای صورت گرفته توسط انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه، کاهش تمایل به واردات از ایران در کشورهای آسیای میانه، به‌دلیل بالا رفتن ظرفیت تولید در این کشورها و تمایل بیشتر به تبادلات تجاری با یکدیگر از یک طرف و از سوی دیگر کشور اوکراین است که به‌عنوان رقیب مناسب‌تری نسبت به ایران فعالیت می‌کند.
کاهش تجارت با افغانستان با وجود نزدیکی بسیار قابل توجه صرفاً به‌دلیل عدم امکان رقابت اقتصادی با کشورهای هندوستان و پاکستان در تأمین تخم‌مرغ افغانستان بوده و فقط مقداری از کمبود ناشی از فاصله زمانی تأمین تخم‌مرغ هندی یا مشکلات خاص تأمین از پاکستان است که در شرایط خاص از ایران تأمین می‌شود.
راهبردهای اجرایی
۱- الزام بسته‌بندی تدریجی تمامی تخم‌مرغ تولیدی کشور به‌منظور تسهیل ردیابی کیفی و بهداشتی تخم‌مرغ و ایجاد ثبات نسبی قیمت مصرف‌کننده آن در داخل و کمک به صادرات.
۲- حمایت تسهیلاتی از مکانیزاسیون صنایع آماده‌سازی، بسته‌بندی و فرآوری تخم‌مرغ به‌منظور اصلاح فرآیند بازاری، ذخیره‌سازی و صادرات تخم‌مرغ.
۳- واگذاری صدور موافقت اصولی تأسیس و راه‌اندازی واحدهای متقاضی در تمامی بخش‌های صنعت مرغ تخمگذار به تشکل‌های مرتبط صنفی به‌منظور حمایت از سرمایه‌های موجود ملی و هدایت سرمایه‌گذاری‌های جدید به مسیر صحیح و جلوگیری از هدررفت منابع دولتی و ملی.
۴- جلوگیری قانونی از فعالیت واحدهای غیرمجاز در تمامی زنجیره تولید و عرضه تخم‌مرغ در کشور.
۵- ترویج جدی مصرف تخم‌مرغ و فرآورده‌های آن و افزایش سرانه مصرف تخم‌مرغ در جامعه به‌منظور بهره‌گیری حداکثر از پتانسیل تولیدی در بهبود سرانه دریافت پروتئینی جامعه به‌ویژه در گروه‌های هدف کودک و نوجوان، زنان باردار و شیرده.
۶- تدوین و تصویب نظام‌نامه برنامه تولید در زنجیره مرغ تخمگذار و نحوه کنترل و نظارت قانونی صنفی برای اجرای نظام‌نامه با همکاری تشکل‌های صنفی مرغ تخمگذار، وزارت جهاد کشاورزی و سازمان دامپزشکی کشور.
۷- حمایت تسهیلات از راه‌اندازی پایانه‌های عمده‌فروشی و ناوگان توزیع تخم‌مرغ در استان‌های اصلی تولید تخم‌مرغ (بیش از ۸۵ درصد تخم‌مرغ کشور در ۱۱ استان تولید می‌شود).
۸- حمایت از صادرات با تشکیل صندوق حمایت صادرات یا تقویت صندوق حمایت صنعت طیور از طریق یک‌بار سرمایه‌گذرای دولت در جهت تأمین نقدینگی صادرات.
۹- اصلاح ساختار فعلی بیمه مرغ تخمگذار و تأسیس صندوق بیمه تکمیلی زنجیره مرغ تخمگذار با همکاری صندوق بیمه محصولات کشاورزی، سایر بیمه‌ها و تشکل‌های صنفی.
۱۰- ساماندهی اجرایی و همچنین اصلاح ساختار پرورش پولت به‌منظور افزایش بهره‌وری و نیز سلامت مرغان تخمگذار.
۱۱- آموزش مستمر مرغداران و تصویب الزام ارائه گواهی آموزشی مربوط به شروع با تمدید فعالیت مرغداری.
۱۲- حمایت تسهیلاتی از توسعه کارخانه‌های مکانیزه تولید خوراک مرغ تخمگذار و حمایت از مصرف دان آماده در مرغداری‌ها برای جلوگیری از هدر رفتن بیش از استاندارد نهاده‌های خوراک در مرغداری‌ها، افزایش کیفیت دان آماده شده و در نتیجه افزایش بهره‌وری از خوراکی که عمده اقلام آن وارداتی بوده و عمدتاً در تولید سنتی دان در داخل مرغداری به ضایعات تبدیل شده و قیمت تمام‌شده را افزایش می‌دهد.
۱۳- اصلاح و بهینه‌سازی روش‌های جیره‌نویسی و اصول تغذیه در مرغ تخمگذار و پولت بر مبنای توانمندی‌های منابع داخلی از مواد اولیه و جایگزین‌های مناسب در جهت افزایش بهره‌وری و کاهش وابستگی خارجی و کاهش هزینه‌ها و همچنین افزایش کیفیت بهداشتی مواد اولیه و خوراک آماده طیور.

خبرگزاری ایسنا – 96/10/9


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.