مطالب
ایران مانع از انقراض ماهیان خاویاری شد/ صید ماهیان خاویاری فقط برای اهداف تحقیقاتی بوده/ تولید 10هزار تن گوشت ماهی خاویاری تا سال 1400

ایران مانع از انقراض ماهیان خاویاری شد/ صید ماهیان خاویاری فقط برای اهداف تحقیقاتی بوده/ تولید 10هزار تن گوشت ماهی خاویاری تا سال 1400



  • ۱۳۹۶/۱۲/۰۲ ۰۹:۵۱:۲۷
  • ۶۲۲



رییس سازمان شیلات ایران گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده تا سال 1400 هجری شمسی و پایان برنامه توسعه ششم تا 10 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و بیش از 10 تن خاویار پرورشی تولید خواهد شد.

دکتر «حسن صالحی» معاون وزیر و رییس سازمان شیلات ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری برنا در خصوص آخرین  وضعیت پرورش و نحوه بهره‌وری ماهیان خاویاری گفت: پس از فروپاشی شوروری سابق صید بی رویه توسط  کشورهای حاشیه دریای خزر یکی  از عوامل اصلی کاهش ماهیان خاویاری در دریای خزر بود.

او گفت: فعالیت های  صنعتی و ورود سموم صنعتی، کشاورزی و انسانی به رودخانه‌های محل مهاجرت این ماهی‌ها، سبب کاهش مهاجرت این نوع ماهی شده بود؛ زیرا ماهیان خاویاری برای تخم ریزی به آب‌های شیرین می‌آیند و طبیعتا زمانی که شرایط رودخانه‌ها مناسب نباشد ماهی مهاجرت نمی‌کند.

صالحی بیان کرد: کشورهای حاشیه دریای خزر به خصوص ایران و روسیه فدراتیو و بعدها ترکمنستان و قزاقزستان و اخیرا آذربایجان به بازسازی ذخایر مصنوعی وارد شدند.

او افزود: سالانه حدود 80 میلیون بچه ماهی خاویاری به صورت زنده و ماهی خاویار تا وزن 3 تا 5 گرم به دریای خزر رهاسازی داشتیم.

معاون وزیر خاطرنشان کرد: با این که اقداماتی جهت توسعه تولید این ماهی داشتیم ولی با این حال روند رو به کاهش بود که نهایتا در سال 2010 روسای جمهور پنج کشور قزاقستان، ایران، آذربایجان و ترکمنستان و روسیه در باکو توافق کردند که صید تجاری ماهیان خاویاری  برای 5 سال متوقف شود.

او در ادامه گفت:  از سال 2015 روسای شیلات این کشور ها  هرساله نشستی برگزار کرده و طبق بررسی های انجام شده  نتایج این بوده که صید ماهیان خاویاری فقط برای اهداف تحقیقاتی بوده  و بازسازی ذخایر در دریای خزر توسط همه کشورها رعایت شده است.

او تاکید کرد که این قانون فقط برای ایران نبوده و همه کشورها طبق کنوانسیون سایتس ملزم به رعایت این قانون هستند و صید ماهیان خاویاری اعم از گوشت و خاویار ممنوع است.

صالحی اذعان کرد: تلاش ما طی این  سال‌ها در جهت پرورش ماهیان خاویاری بوده و امروزه نزدیک به 90 مزرعه ماهیان خاویاری در کشور فعال هستند.

رییس سازمان شیلات تصریح کرد: سال گذشته بیش از دو تُن خاویار پرورشی  و 9 هزار و 200 تن گوشت ماهی خاویاری تولید شده و به بازار های داخلی و خارجی عرضه شده است.

او افزود:  برآوردمان برای امسال بیش از 3 تن خاویار پرورشی و بیش از 2 هزار و 500 تن گوشت ماهیان خاویاری است.

صالحی عنوان کرد: بزرگترین مزرعه پرورش ماهیان خاویاری در دنیا در ایران است و طبق برنامه ریزی های انجام شده تا سال 1400 هجری شمسی و پایان برنامه توسعه ششم تا 10 هزار تن گوشت ماهیان خاویاری و بیش از 10 تن خاویار پرورشی تولید خواهد شد.

او در ادامه بیان کرد: برای سال 1404 برنامه مان این است که  حداقل  100تن خاویار پرورشی خواهیم داشت و با برنامه ریزی هایی که انجام شده  این هدف قابل  دسترس است.

رییس سازمان شیلات افزود: خوشبختانه بازدیدی که توسط کشورهای مختلف دنیا و سازمان های بین المللی  از مزارع پرورش ماهی در ایران انجام شده، شیلات ایران و تولیدکنندگان ماهیان خاویاری مورد تحسین قرار گرفتند.

صالحی گفت: نماینده "کنوانسیون سایتس" به صورت کتبی به ما اعلام کرده است که ایران مانع  از انقراض ماهیان خاویاری شده است و این افتخاری بزرگ برای کشور ماست.

او خاطرنشان کرد: در سال 1393 با حضور روسای جمهور پنج کشور و وزرای شیلات تفاهم نامه مدیریت و بهره برداری پایدار از ذخایر زنده دریای خزر را امضا و  به تصویب مجلس و مقامات رسمی شان رسید.

او افزود: سال جاری اولین نشست این کمیته در باکو برگزار شد که اقدامات خوبی برای پایداری ماهیان خاویاری در دستور کار قرار گرفته است.

صالحی ادامه داد: ضمن اینکه در بحث مربوط به احیای ذخایر در تلاش هستیم و هماهنگی های لازم را با سایر کشورها انجام می دهیم مهم تر از آن این است که انرژی ویژه ای را برای پرورش ماهیان خاویاری گذاشته ایم.

رییس سازمان شیلات در پایان تصریح کرد: امروزه نه تنها در سه استان ساحلی خزر پرورش ماهی داریم بلکه  در استان های داخلی اعم از فارس،خوزستان،مرکزی، قم، یزد و کرمان خاویار پرورشی تولید شده و بیش از 20 استان، ماهیان خاویاری در دستور کار پرورش قرار دارد که نتایج خوبی را بدست آوردیم.


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.