مطالب
تا ۲۱ ماه آینده چشم‌مان به پسته نمی‌افتد

تا ۲۱ ماه آینده چشم‌مان به پسته نمی‌افتد



  • خانی
  • ۱۳۹۷/۰۳/۲۹ ۱۷:۱۴:۳۹
  • ۶۲۰


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با اشاره به تبعات خسارت بی سابقه به محصول پسته امسال، گزارشی پیرامون وضعیت پسته شهرستان و خساراتی که امسال به تولید و اشتغال شهرستان وارد شده است را ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان در نشستی که با حضور قائم‌مقام و سخنگوی ستاد بحران کشور پیرامون بحران در باغات پسته شهرستان رفسنجان برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته 2000 میلیارد تومان پول از درآمد پسته به اقتصاد شهرستان تزریق شد که این پول نهایتاً به خود کشاورز بازمی گردد چرا که کشاورز طی سال پول کود، کارگر و هزینه تعمیرات و... را می‌پردازد و آخرین پول به خود کشاورز می‌رسد.
وی افزود: سال گذشته، ۶۵ هزار تن محصول پسته در رفسنجان داشتیم که با متوسط قیمت هر کیلو ۳۰ هزار تومان به فروش رفت و نزدیک به 2000 میلیارد تومان به اقتصاد شهرستان تزریق شد.
نوسانات دمایی عامل اصلی کاهش تولید پسته است
وی با اشاره به اینکه پیش بینی تولید محصول امسال حدود ۲۵ هزار تن بود، تصریح کرد: ۲۰ هزار تن آن بر اثر عوامل دمای گرم و نوسانات دمایی در زمستان از بین رفت، چرا که پسته باید نیاز سرمایی‌اش در زمستان برطرف شود در حالی که 700 ساعت سرما در شهرستان داشتیم اما هزار ساعت دمای بالای 16 درجه را تجربه و زمستان گرمی را سپری کردیم. یکی از دلایلی که در چهل سال گذشته تا این حد تولید پایین رفته است نوسانات دمایی است.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان خاطرنشان کرد: امسال با جمع بندی که انجام دادیم حدود 5000 تن محصول به همراه تولیدات شهرستان انار داریم که سهم شهرستان رفسنجان 4000 تن و سهم شهرستان انار 1000 تن است.
۱۳۰ هزار فرصت شغلی مستقیم تولید پسته در سال جاری از بین رفت
رضایی در ادامه به تبعات خسارات وارده به پسته رفسنجان اشاره و بیان کرد: با بررسی که کردیم بر اثر این خسارت، ۱۳۰ هزار فرصت شغلی مستقیم امسال از بین رفته به این معنی که ۹۰ هزار تن پسته تر باید برداشت می‌شد و ۴۵۰ هزار نفر روز کارگر طی دو ماه شهریور و مهرماه مشغول به‌کار می‌شدند اما امسال دیگر این تعداد این شغل را ندارند.
وی ادامه داد: سال گذشته یک میلیون نفر روز اشتغال در بخش برداشت پسته ایجاد شد که از استان‌های مجاور هم در برداشت پسته کمک می‌کردند.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان عنوان کرد: هر سال ‌هزار حلقه چاه در شهرستان به مدت دو ماه نگهبان داشتند که حدود ۸ میلیارد تومان پول نگهبانی این چاه‌ها به نگهبانان پرداخت می‌شد که این موضوع هم امسال دیگر نیست.
۷۰۰ خرده‌فروش پسته در رفسنجان امسال شغلی ندارند
رضایی اظهار کرد: ۷۰۰ خرده‌فروش در شهرستان در زمینه پسته داریم که با توجه به اینکه امسال عملاً محصولی وجود ندارد شغلی ندارند، همچنین هر هکتار ۱۷ کارگر به طور مستقیم و سرجمع در هر هکتار ۸۰ اشتغال غیرمستقیم در بخش کشاورزی شهرستان ایجاد می‌شود که امسال این تعداد تحت تأثیر خسارت پسته درآمدی نخواهند داشت.
وی به تاثیر خسارت بی سابقه امسال به پسته رفسنجان در بخش حمل و نقل نیز اشاره و عنوان کرد: سال گذشته 3000 کانتینر، محصول پسته را از رفسنجان به بندرعباس انتقال دادند که عدد بزرگی است، همچنین این وضعیت برای کامیون‌هایی که کود وارد شهرستان می‌کنند هم اثرگذار می شود و تبعات این کمبود محصول استان‌های دیگر را هم تحت تأثیر قرار داده است.
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان با اشاره به چگونگی واردآمدن این خسارات به پسته در سال جاری، گفت: وقتی بارندگی نشود موج گرما مستقر می‌شود که سال گذشته اواخر فروردین بارندگی اتفاق نیفتاد و ریزش گل و جوانه رخ داد، گرمازدگی امسال نیز ۸۰ درصد بود و در رطوبت ۵ درصد تمام گل‌ها ریزش کرد و تلقیح انجام نشد.
بین ۲۲ تا ۳۵ درصد تولید پسته کشور در شهرستان رفسنجان است
رضایی با بیان اینکه در سال گذشته ۳۴ درصد تولید پسته در کشور مربوط به رفسنجان بوده است، یادآور شد: شهرستان رفسنجان از لحاظ جایگاه تولید پسته در کشور ۲۵ درصد باغات را داراست، تصریح کرد: بین ۲۲ تا ۳۵ درصد حجم تولید پسته کشور در شهرستان رفسنجان است.
تا ۲۱ ماه آینده چشم ما به پسته نمی‌افتد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه تا ۲۱ ماه آینده چشم ما به پسته نمی‌افتد و سال آینده هم محصول نداریم، تسهیلات جدید برای نگهداری و مدیریت باغات که در هر هکتار حداقل سالانه ۱۰ میلیون تومان هزینه دارد، ضروری است.
رضایی با ارائه راهکارهایی در این خصوص بیان داشت: تسهیلات بلاعوض کمک خوبی به کشاورزان می‌کند، امسال اگر حداقل ۵۰ درصد قبوض برق موتورپمپ‌ها را بلاعوض بپردازند باری از دوش کشاورزان برداشته می‌شود.
ایجاد صندوق پسته پیشنهاد شد
مدیر جهاد کشاورزی رفسنجان همچنین ایجاد صندوق پسته را پیشنهاد کرد و عنوان کرد: ما صندوق حمایت از بخش کشاورزی را داریم که خوب نیز عمل کرده است و برای ایجاد صندوق پسته نیز حاضریم ۵۰ درصد سرمایه این صندوق را مالکان بگذارند و ۵۰ درصد دولت کمک کند تا در این سال‌های بحران این صندوق کمکی برای کشاورزان باشد.
با توجه به خسارت قابل توجه امسال به محصول پسته شهرستان رفسنجان در اثر خشکسالی و نوسانات دمایی، قائم‌مقام ستاد بحران کشور به همراه مدیر جهاد کشاورزی و جمعی از مسئولین شهرستان پیش از ظهر امروز 28 خرداد ماه از باغات پسته شهرستان رفسنجان بازدید کرد.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، بهنام سعیدی پس از این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به خشکسالی‌های پیاپی هم در جنوب و هم در شمال استان کرمان، پیگیری‌های استاندار، نمایندگان و درخواست‌های مردمی، هیأتی از سازمان مدیریت بحران کشور به استان کرمان عزیمت کرد تا دلایل وضعیتی که پیش آمده را بررسی کنند و راهکارهایی در این زمینه ارائه شود.
در خیلی از باغات، درختان حتی یک دانه پسته هم نداشتند
سخنگوی ستاد بحران کشور افزود: امروز صبح از تعدادی از باغاتی از شهرستان رفسنجان و زرند بازدید کردیم و انار نیز در ادامه انجام خواهد شد و در این بازدید مشکلات زیادی در بحث باغات مشاهده کردیم. نوسانات دمایی این مشکلات را به وجود آورده است و در خیلی از باغات که بازدید داشتیم درختان حتی یک دانه پسته هم نداشتند.
قنوات با افت شدید آب مواجه شدند
سعیدی بیان کرد: خشکسالی موجب شده قنوات با افت شدید آب مواجه شوند و کمبود آب داشته باشند و نهایتا عدم تأمین نیاز سرمایی که باغات نیاز دارند تا بتوانند تولید محصول داشته باشند موضوع دیگری بود که مطرح شد.
به جای 25 هزار تن محصول پسته، 5000 تن برداشت شد
قائم‌مقام ستاد بحران کشور تصریح کرد: مسئولان جهاد کشاورزی اعلام کردند امسال میزان برداشت بسیار پایین است به نحوی که در زرند حدود ۲۰۰ تن و در رفسنجان پیش‌بینی ۲۵ هزار تن محصول بود که با ادامه کار حداکثر برداشت 5000 تن خواهد بود.
سعیدی اضافه کرد: این گزارش جمع‌آوری و مورد تجزیه و تجلیل قرار می‌گیرد و جلسه‌ای امروز در مرکز استان با حضور مسئولین ذیربط خواهیم داشت تا پیشنهادات استان را بشنویم و در شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور مطرح می‌شود تا تصمیمات منطبق با قانون اتخاذ و به استان اعلام شود.

خبرگزاری ایسنا – 97/3/29


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

طرز تهیه دنر کباب خوشمزه
طرز تهیه دنر کباب خوشمزه

۱۴۰۳/۰۸/۲۱ ۱۰:۴۹:۵۹

طرز تهیه ژله چند لایه با میوه
طرز تهیه ژله چند لایه با میوه

۱۴۰۳/۰۸/۱۴ ۱۵:۵۶:۱۷

طرز تهیه کیک ارده
طرز تهیه کیک ارده

۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ۱۲:۴۶:۱۳

طرز تهیه سوپ پیازچه
طرز تهیه سوپ پیازچه

۱۴۰۳/۰۸/۰۵ ۱۳:۲۳:۱۶

طرز تهیه لخ لخ بوشهری
طرز تهیه لخ لخ بوشهری

۱۴۰۳/۰۷/۲۹ ۱۰:۲۶:۱۷

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.