مطالب
موز با ارز دولتی هم ارزان نشد

موز با ارز دولتی هم ارزان نشد



  • ۱۳۹۷/۰۴/۱۳ ۱۶:۴۸:۳۱
  • ۵۶۵


رئیس اتحادیه صادر کنندگان محصولات کشاورزی کشور گفت: تخصیص 35 میلیون یورو ارز دولتی برای واردات موز، به دلیل نبود کنترل های لازم هیچ تاثیری بر کاهش قیمت این محصول در بازار نداشته است.

سیدرضا نورانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا دو عامل فسادپذیری و عرضه و تقاضا را بر قیمت گذاری میوه و تره بار تاثیرگذار دانست و افزود: با توجه به محدودیت ارزی در کشور، دولت باید قیمت تمام شده محصولاتی که با ارز دولتی وارد می شوند، کنترل کند.
وی اظهار داشت: در مواردی که ارز دولتی تخصیص یافته، مشخص است که عده ای واردکننده این کالاها نبوده اند اما با هدف دریافت ارز دولتی کالا وارد کرده اند.
نورانی تصریح کرد: لازم است اهلیت واردکنندگانی که با ارز دولتی کالا وارد می کنند، توسط یک تشکل یا نهاد تایید شود تا هرکسی وارد سیستم ارز دولتی و استفاده از بیت المال نشود.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی گفت: روشن است که تاکنون این کنترل ها بر تخصیص ارز صورت نگرفته زیرا در فهرست منتشره از سوی بانک مرکزی، اسامی شرکت هایی دیده می شود که در حوزه تخصصی خود کالا وارد نکرده اند.
** موز از فهرست اولویت تخصیص ارز دولتی خارج شد
رئیس اتحادیه صادرکنندگان محصولات کشاورزی همچنین به ایرنا گفت: موز اکنون در گروه سه کالایی قرار گرفته است؛ یعنی اینکه نه تنها در اولویت تخصیص ارز قرار ندارد، بلکه واردکنندگان باید ارز مورد نیاز آن را از محل 20 درصد صادرات غیرنفتی (بجز پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی رنگین) تامین کنند.
نورانی در عین حال اظهار داشت: هرچند در سه ماهه نخست امسال ارز دولتی برای واردات موز تعلق گرفته اما قیمت ها برای مصرف کننده هیچ تغییری نکرده است.
وی قیمت موز را تابع عرضه و تقاضا عنوان کرد و افزود: اگر در آینده قیمت تمام شده واردات موز برای واردکننده بالا باشد، واردات آن بی شک کاهش خواهد یافت.
نورانی پیشنهاد کرد که ارز مورد استفاده برای واردات موز باید بر مبنای نرخ توافقی باشد.
این فعال صنفی یکی دیگر از مشکلات بازار موز را اعمال تعرفه 20 درصدی واردات آن دانست و گفت: اکنون موز با دو نرخ تعرفه 4 درصد به ازای صادرات سیب و تعرفه 20 درصدی وارد کشور می شود که این تعرفه خود عاملی برای گران شدن موز است.
وی تاکید کرد: اگر قرار باشد موز در سبد خانوار باشد، باید با تعرفه 4 درصدی وارد کشور شود.
به گزارش ایرنا، به دنبال اجرای سیاست یکسان سازی ارز از شامگاه بیستم فروردین، دلار به نرخ 4200 تومان برای پوشش واردات کالا و خدمات در نظر گرفته شد؛ هفته گذشته دولت با تقسیم بندی کالاهای وارداتی به چهار گروه، مقرر کرد کالاهای اساسی و حیاتی نظیر مواد غذایی، نهاده های بخش کشاورزی، دارو و کاغذ از محل درآمدهای ارزی نفتی و کالاهای واسطه ای، قطعات و مواد اولیه واحدهای تولیدی از محل صادرات محصولات پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی از سامانه نیما تامین شود.
در گروه سوم کالاهای غیرضرور قرار دارند که نیازی به واردات آنها نیست؛ ارز مورد نیاز آنها از محل 20درصد باقیمانده درآمد حاصل از صادرات غیرنفتی (بجز پتروشیمی، فولاد و مواد معدنی زنگین) و از طریق بازار ثانویه و ارزش دار کردن اظهارنامه های صادراتی تامین خواهد شد؛ قرار است بزودی امکان معامله این اظهارنامه های صادراتی در بورس فراهم شود.
در گروه چهارم نیز کالاهای ممنوعه نظیر خودرو قرار دارند که فهرست آن شامل 1339 قلم کالا هفته گذشته انتشار یافت.
** حجم واردات به موز چقدر است؟
بر اساس آمار گمرک در 2 ماه امسال بیش از 87 هزار و 208 تن موز سبز به ارزش 85 میلیون و 911 هزار و 731 دلار وارد کشور شد؛ بخش قابل توجهی از این ارقام مربوط به ثبت سفارش هایی است که پیش از فروردین امسال انجام شده است.
تخصیص ارز دولتی به واردات موز در حالی انجام شده است که به گفته اسدالله کارگر رئیس اتحادیه صنف فروشندگان میوه و سبزی تهران، هر کیلوگرم موز به قیمت 5500 تا7500 تومان به دست مصرف کننده می رسد.

خبرگزاری مهر– 97/4/12


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.