مطالب
لیموهای خارجی نخرید

لیموهای خارجی نخرید



  • ۱۳۹۷/۰۴/۱۴ ۱۳:۵۸:۰۱
  • ۵۹۹


دبیر انجمن صنعت آبلیمو از اجرای نظارت‌های جدید برای تولید و استاندارد آبلیمو خبر داد

وی ضمن هشدار نسبت به خرید لیموهای خارجی به دلیل قاچاق بودن آن‌ها، تاکید کرد: از مصرف آبلیموهای تولید شده در مغازه‌ها به دلیل داشتن شرایط غیربهداشتی و ناسالم باید خودداری شود.
با توجه به آغاز برداشت لیموترش در باغ‌های جنوبی کشور و همچنین رونق صنعت آبلیمو، بازار مصرف این محصولات داغ شده که البته به تبع آن سوءاستفاده در این بازار بیشتر می شود. رویا جعفری شاهی در گفت‌وگو با ایسنا، در این درباره اظهار کرد: همچنان کارخانه‌های غیرمجاز نسبت به تولید آبلیمو اقدام می‌کنند که راه تشخیص معتبر بودن آبلیموهای بسته‌بندی شده از روی برچسب آن‌ها باتوجه به درج مهر وزرات بهداشت و استاندارد روی شیشه محصول مشخص می‌شود.
وی با بیان اینکه محصول کارخانه‌هایی که زیر نظر انجمن صنعت آبلیمو فعالیت می‌کنند، مورد تایید است، گفت: نظارت های بسیار شدید و پروتکل های جدید اداره نظارت و سازمان استاندارد در حال انجام است. نماینده سازمان استاندارد به همراه اداره نظارت و نمایندگان انجمن به کارخانه‌های شهرها و استان‌ها مراجعه و از تولیدات آنها نمونه برداری می‌کنند. سازمان استاندارد، نظارت جدیدی برای استاندارد آبلیموها تدوین کرده که احتمالا از مرداد ماه جاری قابل اجرا خواهد بود.
جعفری درباره فعالیت مغازه هایی که در سطح شهر چند سالی است که نسبت به آبلیموگیری طبیعی اقدام می‌کنند، تصریح کرد: به طور کل استفاده و خریداری این نوع آبلیموها را رد می‌کنیم؛ چراکه ضمانتی بر سلامت آنها وجود ندارد.
دبیر انجمن صنعت آبلیمو افزود: نظارتی بر فعالیت این تولیدکنندگان صورت نمی‌گیرد. معمولا داخل دستگاه‌های آبگیری این واحدها پر از کپک و مخمر است، چون این دستگاه‌ها یا به خوبی شسته نمی‌شوند یا اینکه شستشوی آنها دیر به دیر انجام می‌شود. همچنین شرایط شستشوی لیموها نیز که چندین مرحله از باغ تا بازار دست به دست می‌شود، چگونه است.
جعفری تصریح کرد: نحوه نگهداری ظروف مورد استفاده برای آبلیمو، در این واحدها مناسب نیست و بعضا مشاهده می‌شود که آنها در معرض نور آفتاب هستند. درصورتیکه این ظروف وقتی در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرند سبب مهاجرت از پت به آبلیمو شده و آن را ناسالم و آلوده می کند. از سوی دیگر اکثر پت‌ها که لیمو و آبلیمو در آن نگهداری می‌شود ریسایکل (بازیافت شده) هستند که مشخص نیست از کجا آمده و قبلا در آنها چه نگهداری می‌شده است.
وی درباره نبود نظارت بر این واحدهای تولیدکننده چنین اظهار کرد که مسئولیت نظارت، در قبال کسانی است که اقدام به تاسیس کارخانه و اشتغالزایی می کنند و مجوزهای تولید از وزرات بهداشت و استاندارد دارند.
به گفته دبیر انجمن صنعت آبلیمو، کارخانه های معتبر تولید آبلیمو به این صورت نیستند و نظارت کامل بر خط تولید آنها اعم از شسته شدن لیموها، شست و شوی مرتب دستگاه ها، شست و شوی شیشه هایی که قرار است آبلیمو داخل آنها ریخته شود و سپس استرلیزه شدن دستگاه ها و شیشه ها صورت می گیرد. در کارخانه ها اگر شیشه ها شسته نشوند و داخل آنها میکروبی باشد، چنانچه در ارزیابی محصول، میکروب مشاهده شود پروانه آن کارخانه باطل خواهد شد.
جعفری درباره افزودنی های مجاز به آبلیمو ها گفت: کارخانه‌ها می‌توانند مقداری مواد نگهدارنده استفاده کنند که هیچ ضرری هم برای سلامت ندارد و فقط برای آنکه ماندگاری آبلیمو کمی بیشتر شود، استفاده می شود که مقدار و نوع آن از سوی سازمان استاندارد مشخص شده است.
وی درباره بازار تولید، صادرات و واردات آبلیمو خاطر نشان کرد: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه و موارد جانبی مثل در، شیشه، برچسب، دستمزد کارگر میزان تولید کاهش یافته است. از طرف دیگر سازمان حمایت و تعزیرات اجازه بالا بردن قیمت آبلیموهای طبیعی و با کیفیت را نمی دهند که باعث شده بسیاری از کارخانه ها تولید خود را متوقف کنند. همچنین با توجه به اینکه استفاده از آبلیمو در ایران رایج است و کشورهای دیگر از لیموترش استفاده می کنند، صادرات این محصول محدود و فقط به چند کشور حوزه خلیج فارس همچون امارات، قطر، عمان، افغانستان و باکو است.
جعفری یادآور شد: واردات آبلیمو نداریم و بعضا لیمو وارداتی در بازار مصرف مشاهده می شود که وارادات آن ممنوع و به صورت قاچاق از کشورهای آفریقایی وارد شده است.

خبرگزاری ایسنا – 97/4/14


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.