مطالب
ارز 4200 تومانی برای واردات حبوباتی که صادر می‌شود

ارز 4200 تومانی برای واردات حبوباتی که صادر می‌شود



  • ۱۳۹۷/۰۵/۲۱ ۱۷:۰۹:۱۶
  • ۹۷۰


این روزها ایران عدس را از کانادا، نخود را از اتیوپی و لوبیا را از چین و قزاقستان وارد می‌کند. این واردات در حالی ادامه دارد که با حمایت تولیدات داخلی، امکان کشت در داخل کشور برای رفع نیاز داخلی فراهم است.

دهم تیرماه سال جاری بود که نخستین فهرست واردکنندگان اقلام خوراکی منتشر شد و در میان اسامی رنگ و وارنگ لیست مورد نظر نام لوبیا، نخود، عدس و لپه تعجب اقشار مختلف جامعه را برانگیخت. براساس لیست منتشر شده توسط وزارت صنعت و معدن و تجارت نام 131شرکت به عنوان واردکننده انواع حبوبات به چشم می‌خورد، پس از آن در فهرست جدید کالاهایی که ارز دولتی شامل حالشان میشد هم نام حبوبات وجود داشت و این در شرایطی بود که بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف سالیانه حبوبات شامل نخود، عدس، لپه و انواع لوبیا در کشور 704 هزار و 700 تن است. این رقم در حالی اعلام شده که سال گذشته برآورد میزان حبوبات مورد نیاز در کشور، چیزی حدود 760 هزار تن بوده. همچنین برآوردها نشان می‌دهد که سال گذشته، تولید حبوبات رقمی برابر با 635 هزار تن بوده که در سطحی حدود 760هزار هکتار کشت شده و با این اعداد و ارقام نیاز وارداتی کشور بسیار حدودا یک ششم تولید خواهد بود.
در این باره قاسم علی حسنی، دبیر کل اتحادیه بنکداران مواد غذایی ایران در گفت‌و‌گو با خبرنگار کشاورزی ایانا می‌گوید: «در سال‌های اخیر به علت خشکسالی افزایش قیمت حبوبات را داشته‌ایم. اما از جمله مهمترین دلایل آن مربوط به صادرات این محصول است. علاوه بر صادرات در حالی برخی از سوداگران به واردات نخود، لوبیا و عدس با دلار 4200تومانی مشغول شده‌اند که این ماجرا آفت کشاورزان و بازار حبوبات شده است. از این رو به هیچ وجه برای کشاورز به صرفه نیست که حبوبات را بکارد و در داخل کشور به فروش برساند. چرا که قیمت حبوبات خارجی برای مصرف کننده، بسیار مقرون به صرفه‌تر از تولیدات داخلی است. همچنین برای بسیاری صَرف دارد که این روزها با گران شدن نرخ دلار، حبوبات را صادر کنند تا سود بیشتری عایدشان شود. بنابراین داستان به وجود آمدن چنین زنجیره پیچیده‌‌ای به بالا بودن قیمت تمام شده کشت‌های داخلی و تخصیص ارز دولتی به واردات نخود، لوبیا و... مربوط می‌شود.»
او با اشاره به اینکه دولت باید از تولیدات داخلی حمایت کند، ادامه می‌دهد: «دولت با تخصیص ارز 4200تومانی به وارداتِ نخود، لوبیا و عدس، کمر کشاورزان را شکسته است، چرا که دیگر هیچ کدامشان دل و دماغی برای کاشت این محصولات ندارند. قطعاً واردکنندگان نخود، لوبیا و عدس باید با ارز بازار آزاد به واردات این محصولات می‌پرداختند تا به تولیدات داخلی کمک شود. اما متاسفانه با تخصیص ارز دولتی به این ماجرا، جیب کشاورزان خارجی را پُر و دست کشاورز داخلی را خالی کرده‌اند.»
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی می‌گوید: «این روزها ایران عدس را از کانادا، نخود را از اتیوپی و لوبیا را از چین و قزاقستان وارد می‌کند. این واردات در حالی ادامه دارد که با حمایت تولیدات داخلی، امکان کشت در داخل کشور برای رفع نیاز داخلی فراهم است.

خبرگزاری مهر – 97/5/21


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.