مطالب
سبزی آلوده به مواد نفتی همچنان برداشت می شود

سبزی آلوده به مواد نفتی همچنان برداشت می شود



  • ۱۳۹۷/۰۵/۲۸ ۱۷:۱۵:۰۵
  • ۶۳۲


چند روز پس از انتشار گزارش آبیاری سبزی های مزارع جنوب پایتخت با آب آلوده به مواد نفتی و تایید سازمان محیط زیست، مشاهده شده که همچنان کار برداشت و بارگیری این سبزی های آلوده ادامه دارد.

خبرنگار ایرنا ظهر چهارشنبه 24 مرداد ماه از بخشی از مزارع کاشت سبزی در باقرشهر بازدید کرد؛ جایی که تلمبه ها، آب را همراه با موادنفتی از زیرزمین بیرون می کشند که پخش تصاویر و جزییات خبر آن در خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) طی چند هفته گذشته خبرساز شده بود.
کارگران هنوز در حال برداشت شوید، ریحان، شاهی و دیگر محصولات در این محل بودند و وانت بارها نیز برای انتقال این سبزی ها آنجا توقف کرده بودند.
این مزارع در نزدیکی پالایشگاه، تاسیسات شرکت خطوط لوله و مخابرات و نیز شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی قراردارد و مسئولان نفتی می گویند که تلاش برای پیداکردن منشا این آلودگی هنوز ادامه دارد و کارگروه هایی برای آن تشکیل شده است.
هفتم مردادماه جاری خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) در گزارشی با عنوان «نشت نفت در مزارع جنوب پایتخت» به موضوع سرایت مواد نفتی به زمین های کشاورزی و منابع آب جنوب تهران پرداخت؛ چند روز پس از انتشار این گزارش مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از محل مورد اشاره بازدید و با ارسال خبری به رسانه ها ضمن تایید آلودگی آب و خاک اعلام کرد که موضوع تحت پیگرد قرار گرفته است.
باقرشهر از توابع شهرستان ری است که طی سال های اخیر به علت کاهش بارش ها بیشتر آب موردنیاز کشاورزی آن از منابع زیرزمینی تامین می شود.
شهرستان ری با تولید سالانه 240 هزار تن سبزی نقش مهمی در تولید این محصول استان تهران دارد.
آلودگی آب استحصالی از چاه های این زمین های کشاورزی که با بو و رنگ موادنفتی همراه است نیاز به تایید کارشناس ندارد و برای هر فردی قابلیت تشخیص دارد اما درعین حال و باوجود تایید سازمان محیط زیست، اینکه چرا همچنان عرضه این محصولات و بارگیری برای مصرف شهروندان ادامه دارد و کسی جلو آن را نمی گیرد محل پرسشی است که خبرنگار ایرنا آن را رها نکرده است.
موضوعی که به نظر می رسد هیچ نهادی مسئولیت آن را برعهده نمی گیرد و به جای برخورد با این پدیده فقط همدیگر را متهم و متولی معرفی می کنند.
نکته قابل تامل اینکه بسیاری از درختان حاشیه تلمبه های آب به علت آبیاری با آب آلوده خشک شده است.
خبرنگار ایرنا در این زمینه با مدیران شبکه بهداشت، جهاد کشاورزی و محیط زیست شهرستان ری مصاحبه کرده است که به شرح زیر از نظر مخاطبان می گذرد:
** محیط زیست: سبزی ها آلوده است
رئیس اداره محیط زیست شهرستان ری آلودگی سبزی و صیفی جات اطراف تاسیسات نفتی جنوب تهران را تایید و بیان کرد: براساس آزمایش های انجام شده توسط محیط زیست آب و خاک این منطقه آلوده است و واحدهای صنعتی مسبب این آلودگی باید با اجرای طرح های مختلف آب و خاک منطقه را پاکسازی کنند.
زهره عبادتی یادآور شد: آب و خاک برای کشت محصولات کشاورزی باید استاندارهای لازم را برای کشت داشته باشد که زمین های اطراف تاسیسات نفتی جنوبی تهران هیچکدام از این موارد را ندارند.
وی تصریح کرد: تاسیسات نفتی جنوب تهران از جمله پالایشگاه، شرکت خطوط لوله و مخابرات و شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی باید طرح های پاک سازی آب و خاک منطقه باقرشهر را در اسرع وقت به اداره محیط زیست ارائه کنند.
عبادتی افزود: اداره محیط زیست شهرستان ری پیگیری های حقوقی لازم را در خصوص آلودگی های آب و خاک منطقه باقرشهر انجام داده و در انتظار حکم مراجع قضایی است.
وی ادامه داد: جهاد کشاورزی شهرستان ری باید با هرگونه کشت در زمین های اطراف پالایشگاه و شبکه بهداشت نیز با عرضه این محصولات به بازار مصرف مقابله کند.
** شبکه بهداشت نیز منتظر حکم دادگاه
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تنها راه جلوگیری از فروش سبزیجات آلوده به مواد نفتی زمین های باقرشهر تخریب زمین های کشاورزی است.
فاطمه تاجیک عنوان کرد: شبکه بهداشت ری طرح شکایت و مستندات خود را در این زمینه به دستگاه قضایی ارائه کرده و در انتظار حکم دادگاه است.
وی اضافه کرد: تخریب آلاچیق های فروش سبزیجات و صیفی جات موجود در زمین های اطراف پالایشگاه راهکار لحظه ای است؛ برای اینکه این معضل از بین برود بایستی تخریب مزارع و محصولات کشاورزی تولید شده در دستور کار قرار گیرد.
تاجیک با اشاره به اینکه شبکه بهداشت و درمان ری مادامی که حکم دادگاه ابلاغ نشود نمی تواند محصولات و مزارع کشاورزی را تخریب کند، گفت: سبزیجات آبیاری شده با آب آلوده به مواد نفتی هیچگونه رنگ و بوی خاصی ندارد و مصرف کنندگان هرگز آلودگی آن را متوجه نخواهند شد. وی عنوان کرد: مردم سبزیجات و صیفی جات را به عنوان مواد غذایی سالم و مفید می شناسند در حالی که مواد نفتی موجود در سبزیجات زمین های اطراف پالایشگاه عامل انواع سرطان است.
تاجیک با اشاره به اینکه مسئولان تاسیسات نفتی جنوب تهران برداشت آب از چاه های غیرمجاز را علت اصلی آلوده شدن سفره های زیرزمینی منطقه می دانند بر ضرورت حل این مشکل تاکید کرد.
** جهاد کشاورزی در انتظار اثبات آلودگی
درحالی که مسئولان شبکه بهداشت و محیط زیست می گویند زمین و آب این منطقه آلوده به مواد نفتی است، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ری با بیان اینکه سلامت محصولات کشاورزی اطراف تاسیسات نفتی جنوب تهران باید به شکل علمی اثبات شود، معتقد است: آلودگی های زمین های اطراف پالایشگاه اگر در طی سال ها تداوم داشته پس محصولی هم نباید تولید می شده، بنابراین آلودگی آن مزارع و محصولات باید اثبات شود.
محمد عباسی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه جهادکشاورزی تنها وظیفه شناسایی و معرفی متخلفان بخش کشاورزی را برعهده دارد، گفت: برخورد با کشاورزانی که در مزارع آلوده کشت می کنند بر عهده شبکه بهداشت و درمان است.
وی ادامه داد: بر اساس ماده 46 «قانون توزیع عادلانه آب»، آلوده ساختن آب ممنوع و مسئولیت پیشگیری، ممانعت و جلوگیری از آلودگی منابع آب به سازمان حفاظت محیط زیست محول ‌شده است.
عباسی که ابتدا خواهان اثبات علمی آلودگی آب و خاک این منطقه شده بود اظهارداشت: بازرسان جهاد کشاورزی هرگونه کشت با آب های غیرمتعارف را به شبکه بهداشت معرفی می کنند که در حوزه زمین های باقرشهر نیز این کار انجام شده ضمن اینکه با مسئولان تاسیسات نفتی جنوب تهران در خصوص پاکسازی و خرید زمین های کشاورزی اطراف پالایشگاه مکاتبات کرده است.
به گزارش ایرنا از آنجا که برخورد فوری با عرضه کنندگان سبزی آلوده به موادنفتی به منظور حفظ سلامت شهروندان ضروری به نظر می رسد باید منتظر ماند و دید که متولیان این حوزه غیر از انداختن توپ در زمین یکدیگر و انتظار برای حکم قضایی، چه اقدام عملی را برای حفظ سلامت شهروندان در دستور کار قرار می دهند.
شهرستان ری با 11 هزار و 500 هکتار زمین کشاورزی سالانه حدود 850 هزار تن محصولات کشاورزی و زراعی تولید می کند و رتبه اول تولیدگندم، ذرت علوفه ای، سبزی و صیفی جات، شیر و رتبه دوم را در تولید تخم مرغ در استان تهران دارد.

خبرگزاری ایرنا – 97/5/28


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

طرز تهیه دنر کباب خوشمزه
طرز تهیه دنر کباب خوشمزه

۱۴۰۳/۰۸/۲۱ ۱۰:۴۹:۵۹

طرز تهیه ژله چند لایه با میوه
طرز تهیه ژله چند لایه با میوه

۱۴۰۳/۰۸/۱۴ ۱۵:۵۶:۱۷

طرز تهیه کیک ارده
طرز تهیه کیک ارده

۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ۱۲:۴۶:۱۳

طرز تهیه سوپ پیازچه
طرز تهیه سوپ پیازچه

۱۴۰۳/۰۸/۰۵ ۱۳:۲۳:۱۶

طرز تهیه لخ لخ بوشهری
طرز تهیه لخ لخ بوشهری

۱۴۰۳/۰۷/۲۹ ۱۰:۲۶:۱۷

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.