مطالب
احتمال قاچاق برنج به کشورهای همسایه وجود دارد

احتمال قاچاق برنج به کشورهای همسایه وجود دارد



  • ۱۳۹۷/۰۶/۰۳ ۱۶:۳۰:۱۳
  • ۵۹۲


دبیر انجمن واردکنندگان برنج گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز و واردات برنج با ارز مبادله‌ای، احتمال قاچاق برنج به کشورهای همسایه وجود دارد.

مسیح کشاورز در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با انتقاد از عملکرد سیاست‌گذاری‌های دولت در حوزه نظارت بر واردات برنج و برخورد سلیقه‌ای برخی ارگان‌های دولتی اظهار داشت: از یک طرف دولت از ما می‌خواهد که برای تامین مابه‌التفاوت نیاز و تولید برنج به عنوان یکی از کالاهای اساسی در کشور وارد عمل شویم و حتی به عنوان بخش خصوصی سعی کرده‌ایم تا مقداری ذخیره استراتژیک برای تحریم‌های احتمال آبان ماه داشته باشیم، اما از طرف دیگر سازمان‌هایی مانند نیروی انتظامی و تعزیرات برنج‌های وارداتی موجود در انبارها را احتکار می‌نامند.
کشاورز در توضیح بیشتر این موضوع خاطرنشان کرد: تاجری که برنج وارد می‌کند، آن را یک روزه وارد بازار نمی‌کند، بلکه باید به مرور آن را توزیع کند، اما آقایان ابتدا انبارها را پملب می‌کنند و سپس می‌گویند مدارک و مستندات بیاورید که چه تاریخی ثبت سفارش شده، چه زمانی وارد کشور شده و آیا در سامانه جامع انبارها ثبت شده است و تازه باید تاجر وارد کننده تمام مدارکش را بین 10 روز تا یک ماه ببرد و بیاورد تا ثابت کند که احتکار کننده نیست.
وی به این نکته اشاره کرد که امسال 900 هزار تن برنج وارد شده که 200 هزار تن آن در گمرکات در حال تخصیص ارز و ترخیص است و بخشی هم بارگیری شده و در راه است.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که برخی می‌گویند برنجی که با ارز یارانه‌ای وارد کشور شده با شیطنت برخی فعالان بازار به صورت قاچاق از مرز عراق و با ارز آزاد کیلویی دو دلار یعنی رقمی حدود 20 هزار تومان خارج می‌شود، با رد این موضوع گفت: سازمان حمایت با توجه به نرخ ارز یارانه‌ای برنج وارداتی را کیلویی 7 هزار تومان در مبادی ورودی قیمت‌گذاری کرده که در نهایت باید 8 هزار تومان به دست مصرف کننده برسد و اصلا امکان چنین موضوعی با حجم زیاد وجود ندارد، مگر اینکه در حد کم و توسط ساکنان محلی مرزی این اتفاق بیفتد. مضاف بر اینکه وقتی محموله‌های برنج از گمرکات خارج می‌شود، به سمت انبارهای اصلی در استان‌های اصفهان، تهران،‌مشهد و شهرهای استان مرکزی هم حرکت می‌کند، اما متاسفانه ستاد مبارزه با قاچاق کالا نیروی انتظامی را توجیه نمی‌کند که ما قاچاق داخلی نداریم. بلکه باید مبادی خروجی به سمت عراق، افغانستان و ترکیه را کنترل کنیم. چرا که یک بخش اندکی از قاچاق تولیدی برنج اتفاق افتاده که جلوی آن را گرفته‌اند.
کشاورز این هشدار را هم داد که مسئولان با ایجاد التهاب در بازار و وقفه در عرضه در نهایت موجبات نگرانی مردم را فراهم می‌کند که باید مراقب احتکار خانگی برنج باشیم که اگر این اتفاق بیفتد تمام تولیدات هندوستان را هم که وارد کنیم، جوابگوی نیاز نخواهد بود.
به گزارش خبرنگار فارس طی یک ماه اخیر اخباری در رسانه ملی و رسانه‌های دیگر منتشر شد که نشان از کشف انبارهای احتکار کالاهای اساسی از جمله برنج و روغن را می‌داد که موجبات افزایش قیمت در بازار شده بود. موضوعی که اکنون دبیر انجمن وارد کنندگان برنج نگاه متفاوتی به آن دارد.

خبرگزاری فارس – 97/6/3


دیدگاه ها

ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


مطالب مرتبط

طرز تهیه دنر کباب خوشمزه
طرز تهیه دنر کباب خوشمزه

۱۴۰۳/۰۸/۲۱ ۱۰:۴۹:۵۹

طرز تهیه ژله چند لایه با میوه
طرز تهیه ژله چند لایه با میوه

۱۴۰۳/۰۸/۱۴ ۱۵:۵۶:۱۷

طرز تهیه کیک ارده
طرز تهیه کیک ارده

۱۴۰۳/۰۸/۰۸ ۱۲:۴۶:۱۳

طرز تهیه سوپ پیازچه
طرز تهیه سوپ پیازچه

۱۴۰۳/۰۸/۰۵ ۱۳:۲۳:۱۶

طرز تهیه لخ لخ بوشهری
طرز تهیه لخ لخ بوشهری

۱۴۰۳/۰۷/۲۹ ۱۰:۲۶:۱۷

پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.