طرز تهیه کیک کدو حلوایی ساده و خوشمزه
۱۴۰۳/۰۸/۲۹ ۱۲:۰۴:۲۸
غذای خوب، غذایی است که ترکیب آن مطابق با نیازهای تغذیهای بدن بوده و در عین حال سالم و بدون آلودگی به مصــرف انسان رسیده باشد
به گزارش مشرق، کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه شنبه گفت: شیر سالم طعم مطبوعی دارد، کمی شیرین بوده و رنگ سفید مایل به زرد دارد و یکی از غذاهای بسیار مفید بوده و زود آلوده می شود و محل مناسبی برای رشد میکروب ها است، اگر از شیر خام استفاده می کنید، حتما آن را به مدت یک دقیقه بجوشانید و سپس مصرف کنید، اگر امکان دارد، از شیر پاستوریزه استفاده شود.
سپیده دولتی اظهار داشت: شیر پاستوریزه را می توان تا دو تا سه روز در یخچال نگهداری کرد و بیرون از یخچال زود فاسد می شود، اما شیر استرلیزه تا زمانی که در آن باز نشده برای مدتی خارج از یخچال قابل نگهداری است، پس از باز کردن در قوطی شیر استرلیزه باید در یخچال نگهداری و در زمان خرید شیر پاکتی یا شیر شیشه ای باید به تاریخ مصرف آن توجه کرد.
دولتی با بیان اینکه از مصرف پنیر تازه بپرهیزید مگر این که با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد، افزود: هنگام خرید کشک مایع دقت کنید کپک زدگی و بوی نامطبوع نداشته باشد. کشک مایع را قبل از مصرف به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید و از مصرف خامه و کره پاستوریزه نشده و فله خودداری و به تاریخ مصرف نمونه های پاستوریزه شده آن دقت کنید.
این کارشناس ادامه داد: از بستنی هایی که با شیر جوشیده شده و یا پاستوریزه تهیه شده اند، مصرف و به منظور پیشگیری از بیماری های مزمن مانند قلب و عروق و غیره برای افراد بزرگسال، توصیه می شود از شیر و فراورده های لبنی کم چرب استفاده شود.
به گفته دولتی، گوشت سالم باید رنگ طبیعی داشته باشد، بوی بد ندهد، سطح آن لیز و مرطوب نباشد و مهر کشتارگاه داشته باشد و گوشت یخ زده را به همان صورت در فریزر نگهداری شود و رای خارج کردن گوشت از حالت یخ زده آن را شب قبل در داخل یخچال بگذارید.
وی افزود: در موقع خرید گوشت به صورت چرخ کرده بهتر است از فروشنده بخواهید که عمل چرخ کردن در حضور شما انجام شود و مرغ سالم دارای پوست شفاف و مرطوب بوده و بوی بد نمی دهد، مرغ نگهداری شده، در شرایط نامناسب خاکستری و گاهی سبز رنگ است و مصرف کردنی نیست.
دولتی تصریح کرد: از مصرف مرغ هایی که دچار لاغری شدید هستند، خودداری شود، قبل از پختن و مصرف گوشت های قرمز تمام چربی قابل دید آن را جدا کنید پس از پختن نیز می توانید آن را در یخچال بگذارید تا سرد شود و آن گاه چربی های اضافی را جدا کنید.
وی اضافه کرد: هنگام خرید تخم مرغ به تازه بودن آن توجه کنید، مصرف زرده تخم مرغ برای افراد بزرگسال نباید بیش از سه عدد در هفته باشد.
دولتی اظهار داشت: مواد غذایی خشک مانند گندم، برنج، حبوبات و غیره را می توان در هوای معمولی نگهداری کرد اما قبل از انبار کردن باید دقت کرد حشره یا کپک نداشته باشد، مواد غذایی که در منزل انبار می شوند باید هر چند وقت یکبار جابجا و از نظر آلودگی و فساد بررسی شوند.
وی تاکید کرد: محل نگهداری نان باید خشک و بدون رطوبت باشد چون ممکن است روی آنها کپک رشد کند، در صورت امکان برنج را به صورت کته مصرف کنید تا مواد غذایی آن در اثر آب کش کردن از بین نرود و از نان های سبوس دار به ویژه آن هایی که از خمیرمایه برای تهیه خمیر آنها استفاده شده مصرف شود.
این کارشناس ادامه داد: از حرارت دادن زیاد و طولانی روغن های مایع خودداری و از مصرف روغنی که چند بار حرارت دیده به طور جدی پرهیز کنید، روغن هایی را که بو و غلظت آن ها زیاد است و تغییر رنگ داده اند خریداری نشود.
دولتی خاطرنشان کرد: در حرارت دادن حلب یا قوطی روغن جامد به علت ایجاد ترکیبهای سمی خودداری شود.
وی با بیان اینکه از نگهداری قوطی کنسرو در یخچال و محیط های مرطوب خودداری شود، گفت: باقی مانده قوطی کنسرو بازشده را در ظرف های شیشه ای و در یخچال نگهداری و از خرید کنسروهایی که پروانه ساخت از وزارت بهداشت و تاریخ تولید و مصرف ندارند خودداری کنید.
دولتی افزود: در نگهداری و انبار مواد غذایی دقت کنید که مواد غذایی باید از زمین فاصله کافی داشته باشد، ترشی ها را نباید در ظرف های فلزی نگهداری کرد، از قوطی خالی سموم و آفت کشی های گیاهی و یا مواد شیمیایی نباید برای نگهداری مواد غذایی استفاده کرد.
وی اظهار داشت: درست کردن شور و ترشی هم از راههای نگهداری مواد غذایی است چون میکروبها نمی توانند در جایی که نمک و سرکه زیاد باشد خوب رشد کنند و هنگام درست کردن مربا و رب مواد غذایی با از دست دادن آب به صورت تبخیر غلیظ تر شده و هنگام پخت میکروب های آنها از بین می روند.